BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 27, 2010

TRANSFER FACTOR - MIRACLE MOLECULE..!!

SALAM UKHWAH BUAT SEMUA UMAT ISLAM YANG DI KASIHI ALLAH..

HADIS NB SAW - RASULULLAH TELAH BERSABDA MAKSUDNYA.." BAHAWA ALLAH TELAH MENURUNKAN PELBAGAI PENYAKIT DAN ALLAH JUGA TELAH MENYEDIAKAN SETIAP PENYAKIT ITU ADA PENAWAR NYA..

SAYANGI LAH KESIHATAN KITA DAN BANTULAH ORANG LAIN YANG MEMERLUKAN PENYEMBUHAN PENYAKIT YANG MEREKA DERITAI SEKIAN LAMA..

MOGA SEDIKIT KEBAIKAN YANG KITA LAKUKAN BOLEH MEMBUAT MEREKA GEMBIRA DAN BAHAGIA DAN MUDAH DALAM BERBUAT IBADAH PADA ALLAH..INSYA ALLAH..AMIN..

SAMPAIKAN DAN SEBARKAN LAH..MOGA KITA SEMUA DI RAHMATI ALLAH..

DARIPADA - AZZRY - 018 - 77 88 018 / uniutama@hotmail.com

******************************************************


4Life TRANSFER FACTOR..
Pembina Daya Ketahanan Badan Yang Menggemparkan Dunia Sains Perubatan Abad Ini..

· TRANSFER FACTOR
· FAQ
· PRODUK
· TESTIMONI
· TESTIMONI PAKAR
· 4Life RESEARCH


TRANSFER FACTOR

Apa Itu Transfer Factor?

Transfer Factor diekstrak daripada kolostrum dan kuning telur melalui kaedah yang unik dan dipaten sebagai hak milik ekslusif 4Life Research. Transfer Factor bukanlah Vitamin, Herba Dadah, Hormon, Kolostrum, Steroid, Galian, Enzim, Fiber atau segala makanan kesihatan yang terdapat dalam pasaran sekarang..

Transfer Factor adalah satu penemuan terbaru yang menakjubkan daripada para saintis dalam bidang perubatan dan kesihatan hasil kajian selama 50 tahun terhadap rahsia kekuatan sistem imun. Transfer Factor adalah molekul halus yang bertindak sebagai pemberi maklumat kepada sistem imun tubuh badan tentang sel2 asing (sel2 berpenyakit) yang tidak sepatutnya berada di dalam badan seperti kuman, virus, bakteria, parasit, hama dan sel2 kanser.

Transfer Factor berfungsi secara semulajadi dengan membolehkan sistem imun menjalankan fungsinya secara optimum untuk menyerang penceroboh-penceroboh di dalam tubuh dan kembali bertenang/releks apabila penceroboh-penceroboh tersebut berjaya diatasi. Dengan cara ini menjadikan Transfer Factor sebagai penawar utama untuk masalah Auto-Imun di mana sistem imun menyerang sel tubuh kita sendiri.

Transfer Factor tiada kadar toksik dan tiada kesan sampingan. Sesuai utk semua lapisan umur termasuk bayi dan ibu mengandung.

Para saintis telah mengeluarkan kenyataan bahawa "rawatan terbaik adalah menjaga sistem imun". Transfer Factor adalah produk pengukuh sistem imun semulajadi yang terunggul di pasaran dunia dan telah mencipta sejarah sains perubatan abad ini dengan kekuatan meningkatkan daya imun setinggi 437%.

Transfer Factor membekalkan kecerdasan dan meransang sistem imun dalam 3 kaedah penting iaitu:

a) RECOGNIZE (Kenalpasti)

-Transfer Factor membantu sel2 imun mengenalpasti sel2 asing (kuman penceroboh) dengan lebih cepat.

b) RESPOND (Bertindak Balas)

-Transfer Factor membantu mempercepatkan tindak balas sistem imun terhadap kuman penceroboh selepas ianya dikenalpasti.

c) REMEMBER (Ingat)

-Transfer Factor mengingati kuman2 tertentu yang ditemui oleh sistem imun. Oleh itu, sekiranya kuman itu hadir lagi di kemudian hari, tubuh badan telah tahu jenis kuman tersebut dan tahu apa yang perlu dilakukan untuk menghalang kuman penceroboh tersebut.> Tranfer Factor telah melalui proses penyelidikan selama 50 tahun dan lebih 3,500 kajian saintifik telah diterbitkan tentang keberkesanannya dalam meningkatkan daya ketahanan badan.

=> Beratus-ratus saintis dan profesional perubatan dari lebih 60 negara telah menyelidik tentang Transfer Factor dalam sains peningkatan daya ketahanan badan dan mengesahkan akan keberkesanan dan keselamatan Transfer Factor

=> Transfer Factor adalah 100% asli, HALAL, tidak mengandungi benda-benda asing, toksin atau membahayakan dan telah dibuktikan selamat diambil oleh semua golongan umur termasuk bayi dan ibu mengandung. Selamat dan tiada kesan sampingan.=> Mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia sbg 'makanan'.=> Kekuatan 1 biji kapsul Transfer Factor sama seperti 75 – 100 biji pil kolostrum dalam fungsi peningkatan daya imun.

=> 1 biji kapsul Transfer Factor mengandungi informasi untuk mengenali lebih dari 100 000 jenis kuman, virus, parasit, bakteria dan sel-sel kanser dalam badan.

=>Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fungsi Natural Killer (NK) sebanyak 283% dan Transfer Factor PLUS Advanced meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fungsi Natural Killer (NK) sebanyak 437%. Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.
=> Transfer Factor Tri-Factor Formula dari 4Life Research tersenarai di dalam Physicians’ Desk Reference-buku rujukan doktor di klinik2 dan hospital2 di USA=> Transfer Factor Tri-Factor Formula adalah produk berpaten dan hak milik eksklusif 4Life Research. Syarikat 4Life Research mendahului industri dalam produk sokongan imun. Syarikat telah memasarkan transfer factor ke seluruh dunia lebih dari 10 tahun, dan berterusan melakukan R & D dan formulasi produk2 Transferceutical.


Pada tahun 2004, Transfer Factor menjadi makanan tambahan pertama yang digunakan di semua klinik dan hospital kerajaan di Rusia sebagai modulator sistem imun tubuh. Keputusan dari sepuluh ujian klinikal berasingan dan juga dua kajian eksperimental terhadap produk 4Life Transfer Factor juga turut digabungkan ke dalam dokumen Metodologi Perubatan dan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Rusia. Ini membolehkan doktor perubatan mencadangkan produk 4Life Transfer Factor kepada pesakit-pesakit mereka.
****************************************************************************

F.A.Q

1. Apakah itu TRANSFER FACTOR (TF)

Ia adalah zat molekul halus yang bijak (immune IQ) yang terdapat dalam kolostrum (susu awal). Ia bertindak sebagai pemberi maklumat kepada sistem imun tubuh badan. Setiap mamalia (manusia atau haiwan) yang menyusukan anaknya akan mengalihkan kepandaian sistem imun seluruh hidupnya kepada anaknya melalui susu awal yang dinamakan kolostrum. TF adalah "SENJATA DAYA IMUN" yang paling berharga di dalam kolostrum.

2. Apakah itu KOLOSTRUM

Kolostrum adalah susu awal yang terdapat dari 1-3 hari selepas si ibu melahirkan bayinya.

3. Apakah yang dimaksudkan dengan "KEPANDAIAN SISTEM IMUN"

Setiap manusia atau haiwan akan sentiasa diserang oleh berbagai jenis kuman, virus, kulat, hama, habuk, parasit dan kerosakan2 dari luar yang mendatangkan penyakit. Sistem imunlah yang sentiasa memerangi musuh2 ini. Apabila musuh menyerang, gambaran rupa musuh2 itu akan disimpan dalam ingatan molekul halus yang dinamakan TRANSFER FACTOR. TF bertindak sebagai "KAMERA PENYIMPAN MAKLUMAT2" bentuk rupa jenis2 kuman, virus, kulat dsb.

4. Apakah yang mendorong para saintis untuk mencari TF dalam kolostrum?

Melalui pengamatan, mereka dapati bahawa anak2 lembu yang tidak diberi susu awal ibunya selepas dilahirkan akan mati dalam beberapa ketika, walaupun terdapat banyak makanan2 lain yang diambilnya. Infeksi dari serangan kuman, virus dan kulat adalah sebab2nya. Pengkaji dapati bahawa anak2 lembu yang baru dilahirkan tidak mempunyai sistem ketahanan yang terbentuk dan tidak mengenali rupa2 jenis kuman, virus, kulat dsbg. Dengan adanya TF, sistem ketahanan anak2 lembu dapat mengenali musuh2nya, lantas dapat mempertahankan diri dari serangan.

5. Apakah sejarah disebalik TF?

Pada tahun1949, Doktor H. Sherwood Lawrence, dalam kajiannya mencari penawar penyakit batuk kering (tuberculosis), mendapati bahawa sistem imun dari seorang yang sudah pulih dari penyakit, boleh dialihkan kepada orang lain yang belum terkena penyakit tersebut. Ia gelar sistem tersebut sebagai "TRANSFER FACTOR".

6. Apakah fungsi TRANSFER FACTOR?

a) MENINGKATKAN AKTIVITI SEL Natural Killer (NK) ke tahap 200% - 400%.

Ini adalah 10-30 kali ganda lebih tinggi kekuatan peningkatan daya imun berbanding segala jenis herba atau makanan2 kesihatan yang pernah dikaji oleh sains. Sel NK adalah bahagian yang paling penting dalam sistem ketahanan tubuh badan buat menentang infeksi dari penyakit. Ia meronda, mencari dan memusnahkan bentuk2 infeksi dan sel2 berpenyakit. Sel NK adalah sangat penting dalam melawan dan membunuh sel2 kanser dan sel2 berinfeksi akibat serangan virus, kulat, kuman dsbg.

b) MENINGKATKAN IQ SISTEM IMUN (kebijaksanaan). TF memiliki gambaran rupa beribu2 jenis kuman2 perosak.

Ia akan mengalihkan gambaran ini kepada sel2 imun supaya dapat mengenali musuh2 dengan cepat. TF memberikan informasi tepat supaya sel2 imun dapat bertindak segera, menghapuskan kuman2 perosak, virus dan kulat sebelum ia bertindak bertapak dan membiak di dalam tubuh badan.

c) MENENANGKAN SISTEM IMUN YANG TERLALU AKTIF. Sistem imun yang diluar kawalan akan menyerang sel2 baik dan juga tisu tubuh badan.

Ini digelar sebagai "PENYAKIT AUTO-IMMUNE" . Bahagian penenang TF akan menenangkan sel2 imun apabila musuh2 telah berjaya di atasi dan mengarahkan sel2 imun ke tempat lain yang diperlukan. Bahagian penenang ini adalah sangat penting untuk penyakit2 auto-immune seperti SLE/Lupus, arthritis, allergy, asthma, multiple sclerosis, psoriasis dan banyak lagi..

6. Jika TF terdapat dalam kolostrum, mengapa tidak mengambil kolostrum sahaja?

TF tidak membawa allergy, sedangkan kolostrum mengandungi banyak antibodi (protein susu yang kasar) yang sesuai untuk anak lembu iaitu casein dan immunoglobulin, yang boleh membawa alergi pada manusia. Sedangkan TF tidak tertakluk pada mamalia tertentu, bermakna ia juga adalah sama mahupun dalam manusia ataupun mamalia lain. Kolostrum juga hanya mengandungi sedikit sahaja TF, dan anda harus mengambil 45,000mg kolostrum untuk mendapatkan 600mg TF. Ini bermakna 1 biji TF adalah sama kekuatannya dengan 75 biji pil kolostrum.

7. Bolehkah orang-orang yang mempunyai alergi kepada susu atau Lactose Intolerant mengambil TF?

Seperti yang diterangkan di atas, TF tidak membawa pada sebarang alergi kerana ia tidak mengandungi susu, lemak susu atau gula susu (lactose). Semua itu telah diasingkan oleh sistem ekstraksi canggih milik 4Life Research. Yang terdapat di dalam TF adalah PATI MOLEKUL 'IMUN IQ'.

8. Saya sedang mengamalkan makanan2 kesihatan lain seperti zat2 vitamin, herba, enzyme dan lain2. Apakah perlu saya mengambil TF?

TF bertindak terus kepada sistem yang paling penting dalam tubuh badan manusia. iaitu sistem imun ataupun daya menentang penyakit. Tanpa daya imun, manusia tidak dapat hidup. Dengan tidak memberikan sistem imun makanan tepat yang diperlukan, sistem imun itu akan mencuri bahan2 yang diperlukan dari sistem2 yang lain kerana ia adalah fungsi yang terpenting. Makanan2 tarnbahan lain hanya memberikan zat pada sel dan organ lelapi tidak dapat memberi informasi atau kebijaksanaan kepada sistem imun untuk mengenali musuh2nya. Sama juga seperti seorang yang kuat. jika terlalu bodoh atau gila, nescaya akan dapat dikalahkan juga oleh musuh2nya.

9. Adakah terdapat bukti2 sains yang membuktikan TF dapat meningkatkan daya imun jauh lebih tinggi dari makanan2 kesihatan lain?

Ya! Walaupun makanan2 kesihatan lain mempunyai fungsi2 lertentu dalam kesihatan manusia, TF memainkan peranan paling penting dalam daya melawan penyakit. Kajian sains yang dijalankan selama 7 tahun (1992- 1999) oleh Jeunesse Inc - Institute of Longevity Medicine, California, keatas 198 produk2 terkenal didunia ini yang terbahagi kepada lebih 400 ramuan, telah membukti penemuan ini. Dalam 198 produk, cuma 46 sahaja yang dapat merangsang sistem imun dari 10% - 48%. TF dan TF+ dapat merangsang sistem imun ketahap 283% dan 437% (sila lihat laporan penyelidikan).

10. Adakah kajian TF telah dibuktikan dan disahkan oleh sains?

Sejak penyelidikan Doktor Sherwood Lawrence pada tabun 1949, terdapat lebih 3,000 laporan2 sains tentang kajian2 klinikal TF yang melibatkan beribu2 pakar perubatan dari seluruh dunia termasuk pakar2 bedah, doktor dan saintis2 terbilang. Penyelidikan keatas TF menelan belanja sejumlah US$40 juta.

11. Jika TF terlalu bagus dan berkesan, mengapa tidak doktor2 menggunakannya di kIinik?

Terdapat ramai para doktor di Amerika dan Eropah yang sudah mula menggunakan dan mengesyorkan TF kepada pesakit2 mereka. TF juga disenaraikan dalam buku PDR (Physicians' Desk Reference) iaitu buku panduan dan rujukan para2 doktor. Terdapat beribu2 testimoni dari pesakit2 yang menggunakan TF, dan juga para doktor yang menganjurkan TF.

12. Adakah selamat menggunakan TF?

la adalah 100% selarnat, asli dan tanpa sedikitpun kadar toksik. Pengkaji telah memberikan dose sehingga 2000 kali ganda kepada sukarelawan2 untuk ujian klinikal dan mendapati tiada langsung kesan sampingan.

13. Adakah semua orang boleh mengambil TF?

Ya. Dari bayi yang baru lahir sehingga orang tua, boleh mengambil TF kerana ialah adalah produk kurniaan alam semulajadi.

14. Adakah informasi ten tang keselamatan menggunakan TF?

Pada tahun 1980, FDA (USA) meluluskan kolostrum (susu awal lembu) dan diikuti dengan kelulusan mengambil TF dari kolostrum untuk kegunaaan manusia pada tahun 1985.

15. Siapakah yang boleh mendapat manfaat dari pengambilan TF?

Semua orang yang ingin mencegah serta merawat apa sahaja penyakit dan juga orang2 yang mahukan tenaga yang lebih, perlu mengambil TF.

16. Saya cukup sihat. Apakah perlu saya mengambil TF?

TF mendidik sistem imun kita untuk mengenal dan sentiasa bersedia terhadap serangan musuh2 di dalam tubuh badan kita. Serangan musuh2 ini terjadi setiap hari di dalam tubuh badan, akibat corak kehidupan zaman ini seperti pencemaran kepada makanan, air dan udara.

Pencegahan adalah lebih utama dari merawat. Kadangkala penyakit boleh merosakkan organ kita sehingga ketahap tidak dapat dipulihkan kembali. Lagipun, walaupun kita sihat, sistem imun kita terpaksa bekerja 'overtime' setiap hari, dalam memastikan kita tetap hidup. Ini boleh menyebabkan kita selalu berasa letih dan lesu, jika sistem ketahanan tidak mendapat TF yang secukupnya.

17. Saya sedang mengambil ubat doktor. Bolehkah saya mengambil TF juga?

Ya, boleh! TF adalah asas "sistem ketahanan asas" untuk manusia dan ia tidak bercanggah dengan apa sahaja ubat-ubatan doktor, malahan TF akan mempercepatkan proses penyembuhan seseorang itu.

18. Bolehkah wanita hamil mengambil TF?

Ya, boleh. Tidak terdapat sebarang laporan kesan sampingan dari wanita2 hamil yang mengambil TF. Namun begitu adalah lebih baik meminta nasihat doktor masing2, terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, TF Plus tidak dianjurkan untuk wanita2 harnil.

19. Bagi seseorang yang tidak boleh menelan kapsul, bagaimanakah cara untuk mengambil TF Plus?

Kapsulnya boleh dibuka dan campurkan isi kandungannya kepada air, bubur atau sebarang makanan lembut.

20. Adakah TF sarna seperti zat, vitamin, galian dan enzyme?

Tidak. TF adalah suplement lain dari yang lain, dan tertakluk pada jenis tersendiri. TF adalah "otak" ataupun IQ kepada sistem imun.

21. Adakah TF terlalu mahal?

Jika dibandingkan dengan daya kekuatan dan keberkesanan TF dalam merangsang sistem imun, ia adalah jauh lebih murah daripada produk2 kesihatan lain.

Contohnya, jus noni dan aloe vera merangsang sistem imun setinggi 15% sahaja dengan TF Plus yang dapat merangsang sistem imun setinggi 437 %, iaitu 29 kali ganda lebih tinggi!

Jika satu botol jus noni! aloe vera berharga $40 (RM80), anda harus berbelanja $1,160 (RM2,320) untuk mendapat kekuatan yang sama seperti 1 botol TF Plus yang berharga cuma sekitar $100 ( RM200) sahaja.

22. Adakah selamat untuk mengambil lebih TF dalam sehari?

Ya, selamat. Tidak terdapat sebarang laporan kesan toksik dari pengambilan berlebihan TF.

23. Bolehkan seseorang itu mengambil lebih banyak TF Plus dari apa yang disyorkan?

Kadangkala seseorang itu perlukan dose yang lebih tinggi dalam jangka masa pendek bagi sokongan yang lebih kuat kepada sistem imun dalam menghadapi penyakit2 tertentu. Cara yang terbaik untuk memulakan mengambil TF Plus adalah dengan mengikut dose yang dicadangkan para doktor (3x ganda pada tahap permulaan pengambilan TF dalam 2 minggu ).

24. Bolehkan TF diambil bersama zat2 vitamin, mineral, enzyme, ginseng, gamat atau herba2 lain?

Ya, boleh. TF tidak bercanggah dengan nutrien2 lain.

25. Apakah penyakit2 yang memerlukan TF?

Semua penyakit dari yang ringan seperti selsema, kepada yang berat seperti barah, sakit jantung, buah pinggang, kencing manis, bisa lutut, sawan, dan sebagainya, memerlukan TF. Apabila seseorang itu berpenyakit, itu menunjukkan bahwa sistem ketahanannya sudah kalah. TF akan mengejutkan dan merangsang sistem ketahanan seseorang itu untuk melawan dan mengatasi penyakit2 tersebut.

26. Mengapa lembu dipilih sebagai sumber TF?

Lembu mempunyai susu awal yang cukup banyak. TF tidak tertakluk kepada jenis tertentu, bennakna ia sesuai dan boleh digunakan oleh manusia walaupun unsurnya adalah dari mamalia lain. Lembu juga lebih terdedah pada cabaran2 alam sekitaran seperti kotoran, kuman, virus, hama, kulat, habuk dan sebagainya, menjadikan sistem imunnya jauh lebih gagah dari manusia. lni bennakna TF dari unsur kolostrum lembu mempunyai banyak "pengalaman" dan "kebijaksanaan" dalam mendidik dan merangsang sistem imun.

28. Adakah kemungkinan TF atau kolostrum dicemari oleh kuman lembu gila (mad cow disease)?

a) Tidak mungkin. Pakar2 tentang penyakit lembu gila telah mengesahkan bahwa kuman BSE (bovine spongifonn encephalopathy) tidak masuk ke saluran mammari ke kolostrum. Pemeriksaan kepada semua lembu2 yang diserang penyakit lembu gila tidak satu pun yang mempunyai susu yang dijangkiti. Para saintis juga mendapati bahwa kesan jangkitan kuman pada tahap terakhir berada di otak dan tulang belakang lembu. Tidak pernah terdapat susu yang dijangkiti.


b) World Health Organization (WHO) memberi kenyataan: "Ujian keatas susu2 dari lembu2 yang dijangkiti kuman BSE tidak menunjukkan sebarang jangkitan. Susu dan produk2 yang diperbuat dari susu telah disahkan selamat dan bebas dari jangkitan sebarang kuman walaupun di negara yang mernpunyai banyak insiden penyakit lembu gila (Great Britain)."

29. Mengapa harus saya mengambR TF jika saya sudahpun menerima informasi sistem imun sewaktu saya masih bayi?

TF yang kita terima dari ibu kita sewaktu barn dilahirkan dahulu membantu sistem imun kita untuk cabaran2 pada masa itu. Sekarang kita mengahapi banyak cabaran2 baru sedangkan sistem imun kita semakin lemah akibat umur yang meningkat. Menguatkan sistem imun adalah tersangat penting untuk kesihatan yang berpanjangan.

30. Berapa kerap harus saya mengambil TF?

Setiap hari, tubuh badan kita menghasilkan se1 sel imun baru yang memerlukan informasi. TF harus diambil setiap hari bagi memastikan sistem imun kita sentiasa mendapat sokongan dan didikan bagi menghadapi cabaran2 yang sentiasa memenuhi alam sekitaran kita. Apatah lagi dizaman sekarang dimana penyakit2 berupa serangan virus seperti SARS, hand, foot and mouth disease, bird-flu, HIV-AIDs, semakin berleluasa. Para saintis juga telah mendapati bahwa kebanyakan penyakit2 adalah berpunca mulanya pada serangan virus dan kuman. Ini termasuk penyakit kencing manis, jantung, TB, sawan, semput dan sebagainya.

31. Adakah sebarang peluang bagi syarikat2 lain juga meniru dan menjual TF di pasaran?

Syarikat2 lain akan sentiasa mencari jalan untuk meniru dan menjual TF kerana mereka tahu bahwa TF mempunya pasaran yang sangat luas. Tetapi, perlindungan milik hak-cipta (patent) telah diberikan hanya kepada syarikat 4Life Research sahaja di dunia ini. Ini disebabkan, proses mengasingkan TF dari kolostrum, yang sangat rurnit, telah dapat dihasilkan oleh para2 saintis di 4Life Research, setelah beberapa tahun menjalankan penyelidikan dan kajian. Dan produk TF rnilik 4Life Research sahaja yang disertakan dalam buku rujukan dan panduan para doktor (PDR), bukan TF dari syarikat2 lain. Ini bermakna hanya 4Life Research sahaja yang memiliki TF yang diakui kualiti serta keberkesanannya.

32. Adakah saya perlu mempunyai latar belakang pengetahuan sains atau ubat.ubatan untuk berkongsi sarna tentang Transfer Factor?

Tidak. Konsep TF mudah diterangkan kerana ia adalah bahan asas dalam sistem ketahanan manusia. Dimana mana, manusia sentiasa mencari jawapan dalarn menjaga kesihatan dan meningkatkan daya rnelawan penyakit (peningkatan imun). ibu, bapa, kaum remaja, kanak2 kecil dan orang2 yang sudah lanjut usia, semuanya sedang menghadapi cabaran2 yang semakin hari semakin meningkat, dalam mengekalkan kesihatan tubuh badan.

Dengan berkongsi- sarna informasi2 yang terdapat di risalah ini, kebanyakan dari soalan2 akan terjawab, dan anda secara tidak langsung, telah melakukan amal kebajikan dengan menyebarkan ilmu pengetahuan yang sangat penting dalam kehidupan umat manusia, sesuai dengan hadis nabi yang berbunyi "sebaik2 manusia adalah manusia yang paling banyak memberi manfaat kepada manusia lain."********************************************************************************************************************************************************************


PRODUK-PRODUK TRANSFER FACTOR

TF ADVANCED Formula60 kapsul


Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fundsi Natural Killer (NK) sebanyak 283%. Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.

Transfer Factor ADVANCED Formula juga dapat menenangkan sistem imun apabila musuh2 telah berjaya di atasi menjadikan ia penawar utama untuk masalah auto-imun (Sistem imun yang diluar kawalan akan menyerang sel2 baik dan juga tisu tubuh badan).

MANFAAT UTAMA:

1. Meningkatkan keupayaan badan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.

2. Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin di hadapi, bersama dengan pelan tindakan

3. Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan.

4. Menggalakkan imbangan sistem imun


Sesuai untuk masalah:

Kencing Manis (diabetes), Kanser Darah, Lumpuh, Gout, Thyroid, Allergic (Alahan), Parkinson, Sakit Sendi, Selsema, Batuk, Denggi, Chicken Pox, Hepatitis A/B/C, Kecantikan Dalaman, Lembap IQ, Sawan, Kemurungan, Susah Mengandung, Asthma, Jaundice (Demam Kuning), Gastrtis, Rsedung/Sinusitis

****************************************************************************************************************************************************************TF PLUS Advanced


90 kapsul


Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fundsi Natural Killer (NK) sebanyak 437%. Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.

MANFAAT UTAMA:

1. Menggabungkan kekuatan Transfer Factor yang diperolehi dari kolostrum lembu dan kuning telur untuk sokongan sistem imun yang luas

2. Meningkat keupayaanbadan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.

3. Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin dihadapi, bersama dengan pelan tindakan.

4. Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan

5. Menggalakkan imbangan sistem imun

6. Memupuk dan menyokong sistem imun semulajadi, taktik pertahanan pertama tubuh anda dari penceroboh asing.

Sesuai untuk masalah:

Sakit Jantung, Darah Tinggi, Strok, Buah Pinggang (Pre-Dialisis), Kanser Tahap 1 hingga 4, Ketumbuhan iasa, Resdung, Osteoporosis, Selsema, Batuk, Demam, Denggi, Hepatitis A/B/C, Susah Mengandung, Buasir.

*****************************************************************************************************************************************************************************************************
TF CHEWABLE Advanced Formula90 kapsul


MANFAAT UTAMA:

Sama seperti Transfer Factor Advanced, tetapi di dalam bentuk chewable (dikunyah). Rasanya enak, berperisa citrus dan sesuai untuk kanak2. Dapat membantu meningkatkan daya berfikir (IQ) kanak2.

Sesuai untuk masalah :

Demam, Selsema, Batuk, Beguk, Lembap IQ, Down Syndrom, Sawan, Jaundice (Demam Kuning)


*****************************************************************************************************************************************************************************************************TF RIOVIDA(2 botol./kotak)

MANFAAT UTAMA:


TF Riovida adalah Transfer Factor di dalam bentuk jus yang dicampur dengan beberapa ramuan istimewa lain. Riovida menggabungkan jus buah-buahan yang kaya dengan anti-oksida (acai berry, buah delima, beri biru, elderberi, epal dan anggur ungu) untuk kevitalan seharian.

Riovida sangat disyorkan untuk digunakan bersama-sama dengan produk2 Transfer Factor yang lain bagi mendapatkan kesan yang lebih optimum.

Sesuai untuk masalah:

Sakit Jantung, Darah Tinggi, Strok, Buah Pinggang, Kanser Tahap 1 hingga 4, Ketumbuhan Biasa, SLE/Lupus, Gout, Alahan, Saraf, Selsema, Batuk, Demam, Denggi, Hepatitis A/B/C, Kecantikan Dalaman, Kemurungan, Susah Mengandung dan Buasir.

********************************************************************************************************************************************************************4LIFE TRANSER FACTOR ADVANCED FORMULA (60 KAPSUL) RM 202.80


*************************************************************************************************


4LIFE TRANSER FACTOR PLUS ADVANCED FORMULA (90 KAPSUL) RM 278.40********************************************************************************************************


4LIFE TRANSER FACTOR CHEWABLE ADVANCED FORMULA (90 KAPSUL) RM 207.60***********************************************************************************************************


4LIFE TRANSER FACTOR ADVANCED FORMULA RIOVIDA (2-BOTTLE) RM 298.80PANDUAN MENGUNAKAN PRODUK TRANSFER FACTOR

1. ORANG YANG SIHAT - IKUT PANDUAN DI BOTOL - SEBAGAI PEMAKANAN KESIHATAN YANG MAMPU MENCEGAH PENYAKIT.

2. ORANG YANG TIDAK SIHAT DAN MEMERLUKAN RAWATAN SOKONGAN YANG SEGERA..!!

2 MINGGU PERTAMA - 3 X GANDA SUKATAN BIASA.

2 MINGGU KE DUA - 2 X GANDA SUKATAN BIASA.

2 MINGGU KE TIGA - I KUT SUKATAN BIASA JIKA SUDAH SEMBUH

3. PEMULIHAN PENYAKIT BERGANTUNG KEPADA TAHAP KEMAMPUAN TUBUH BADAN INDIVIDU TERSEBUT...INSYA ALLAH..DALAM TEMPOH 45 HARI KE 90 HARI AKAN NAMPAK KESAN PEMBAIKPULIHAN..!!

4. DIGALAKAN MEMINUM AIR 250ML UNTUK PENGAMBILAN PRODUK TRANSFER FACTOR.

** SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TERMASUK PENGHANTARAN POS BOLEH DI URUSKAN..SILA HUBUNGI..

AZZRY - HP- 018 - 77 88 018
EMAIL - uniutama@hotmail.com / forex2u@live.com
YM - jejaka_bisnes

*****************************************************************************************************************************************************************************************************


TESTIMONI PAKAR - PAKAR
Dr Rob Robertson
"The future of medicine will necessarily concentrate on our natural defences - our immune systems. And 4Life Transfer Factor® is the ultimate immune system product."

Dr. Rob Robertson, Jr., MD. Former Emergency Room Physician

Dr Rick Bennett
"People throughout the world are reaping the benefits of improved health and immune-system function from these amazing Transfer Factor molecules."

Dr. Richard Bennett, Ph.D. Infectious Disease Microbiologist & Immunologist

Dr Duane Townsend
"For unparalled immune system support and longevity, 4Life Transfer Factor® is the lynchpin. It is nothing less than an amazing natural compound that should be used by people of all ages"

Dr. Duane E. Townsend, MD, Oncology


***************************************************************************************************************************

Beberapa testimoni sumbangan..

Dr Azif Ahmad Sheis


Sakit jantung koronari


EN SULAIMAN - KAMPUNG PARIT LAPIS SIMIS,SRI MEDAN,83710 BATU PAHAT JOHOR

Simptom/gejala :

En Sulaiman (dari Sri Medan, Batu Pahat) telah mengalami penyakit darah tinggi bertahun-tahun lamanya. Pada bulan November 2007, beliau mengalami sesak nafas dan sakit dada berterusan sehingga pitam. Beliau dikejarkan ke hospital dan dimasukkan ke ICU selama seminggu. Selepas dibenarkan pulang,beliau masih mendapat sakit dada dan terbaring di rumah tidak berupaya membuat apa-apa kerja.

Produk :

Beliau mengambil produk Targeted Transfer Factor CV & TF Mineral complex

Kesan/outcome :

Hanya selepas 3 minggu, TF CV ( 2 pagi 2 malam) + VMC (1pagi 1 mlm) , beliau sudah boleh bangun dan berjalan, tiada lagi sakit2 dada atau sesak nafas. Beliau juga sudah kembali bekerja. Sebulan selepas itu, beliau mendapatkan rawatan susulan di hospital untuk Angiogram (mengesan salur darah tersumbat) dan doktor amat terkejut kerana mendapati tiada salur darah tersumbat dan tahap darah tinggi dan kolesterol juga terkawal. - Dr Azif Ahmad Sheis


Maxillary Cancer (Kanser di bahagian Muka)

En Ahmad Samijan - Parit Osman, Parit Sulong Batu Pahat, Johor

Gejala :

Pada bulan Disember 2007, beliau mengalami bengkak dan ulser (luka )di muka sebelah kiri yang teruk hingga menutup mata kiri. Beliau dimasukkan ke wad dan tisu diambil (biopsy) mengesahkan kanser stage III- IV yang sangat aggressif. Rawatannya sepatutnya ialah pembedahan membuang muka dan dikuti Radiotherapy. Beliau tidak bersetuju dan mencari alternatif lain.Namun begitu beliau semakin lemah dan selera makan pun tiada sehingga bertambah kurus.

Produk :

Transfer Factor PLUS dan RIOVIDA, TF RENEWALL disapukan pada ulser di muka.

Kesan :

Selepas 2 botol, bengkak di muka semakin berkurangan, beliau sudah boleh membuka mata dan semakin bertenaga. Beliau meneruskan makan TF dan selepas 6 botol, bengkak/size kanser ,externally(luaran) hanya tinggal lebih kurang 1 cm dan ulser sudah kering.

Follow up di hospital selepas itu memeranjatkan para doktor dan pembedahan serta radiotherapy ditangguhkan dan kemungkinan besar tidak diperlukan. Kata beliau ia ibarat "Mati hidup semula" - Dr Azif Ahmad Sheis


Hepatitis C dan Ascites ( Perut membesar)

En Ishak b Yusof - Kota Tinggi, Johor

Gejala :

En Ishak mengalami kekuningan mata, bengkak dan sakit di perut, keletihan, hilang selera makan. Beliau membuat pemeriksaan pada bulan Nov 07 dan disahkan mengalami Hepatitis C dan kegagalan hati teruk. Perut semakin membesar dan memerlukan Peritoneal Dialysis( mengeluarkan cecair di abdomen) paling kurang 3 kali seminggu dan menelan belanja beribu-ribu ringgit.

Produk :

TF PLUS & RIOVIDA

Kesan :

Selepas 2 botol, perut semakin mengempis,badan semakin bertenaga,ada selera makan. Beliau meneruskan makan TF PLUS dan kesan yang menakjubkan telah berlaku apabila Ujian Fungsi Hati ( Liver Function Test) hampir normal selepas 5 botol. Kini beliau semakin sihat dan tidak perlu pergi dialysis lagi. - Dr Azif Ahmad Sheis

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

TESTIMONI DARI PARA PENGGUNA-PENGGUNA TRANSFER FACTOR MALAYSIA.

Asma

* Saya mengalami asma bronchitis lebih kurang 5 tahun dulu. Saya mencuba dua benda, iaitu TF Advance 2 biji sehari dan juga preventive spray of Symbicort Turbohaler (sekali spray pagi dan sekali petang), sejak 6 bulan dulu. Setakat ini saya tidak pernah diserang asma lagi. Saya telah mencadangkan kepada beberapa kawan yang mengalami kesulitan yang sama, dan telah nampak kesan positif nya. - Abdul Karim - Johor

* Saya hidap semput sejak 4 tahun lalu. Alhamdulillah, selepas 2 bulan mengambil TF anjuran Winners4Life, saya bertambah sihat, dapat tidur malam, dan kurang terkena serangan. – Pn Ah’Esah Ahmad – Jelapang Road, Singapura

Hepatitis B

Nama saya Suhardi. Usia 30 tahun. Bulan november 2007 kemarin hasil test darah saya menunjukkan saya menderita Hepatitis B. Nilai SGOT SGPT saya berada diatas rata-rata. Pada bulan January saya mulai konsumsi TF 2 butir x 3/hr dan TF Plus 1 butir x 3/hr atas anjuran Dr Freddy Hutapea.

Awal April 2008 saya melakukan test darah lagi dan hasilnya SGOT SGPT saya sudah normal kembali. Sekarang saya masih konsumsi TF Plus 1 butir x 3/hr untuk memelihara kesehatan saya. Terima kasih atas bantuan dari Winners4Life dan semoga makin maju dan bermanfaat bagi umat manusia. – Suhardi, Cilacap, Jakarta

Campak

Anak saya berumur 11 tahun, hari pertama terkena demam campak, bintik-bintik keluar di seluruh badan. Dia merengek dan tidak mahu makan. Saya beri dia 3 biji TF pada hari itu. Hari kedua, dia ada selera makan, tak merengek lagi, bintik makin banyak… Hari ketiga bintik-bintik kurang, dia ceria macam biasa. Hari ke-empat, kulit dia licin macam sediakala. Semua jiran saya pelik! Anak-anak mereka baik selepas satu minggu kena demam campak. Terimakasih Winners4Life dan TF! – Abdul Jalil, Kulai,


Batuk & Selsema

TF Hebat!! Pesakit wanita yang menghidap “mild cerebral palsy” mengadu batuk dan selsema lebih dari 3 bulan, tidak berhasil dengan berbagai ubatan, tetapi sembuh dalam masa 2 hari dengan hanya 2 biji TF dua kali sehari. - Doktor Sani, Klinik Adham, Kota Tinggi

Senggugut

Anak saya, kalau datang bulan, akan kena senggugut teruk sehingga menangis kesakitan! Sejak makan TF, senggugut tak pernah datang lagi. Thank you Winners! - Halida, TNB Batu Pahat

Lumpuh

* Saya mengidap sakit lumpuh sejak 2 bulan lalu. Dan sebelah anggota badan tak dapat bergerak. Setelah mengambil TFAdv selama 4 hari sahaja, 5 biji siang, 5 biji malam, saya sudah boleh bergerak dan beransur pulih. Alhamdulillah. Terima kasih En Nawi dan Winners4Life. Hussein Deraman – Kuantan Pahang.

* Wanita umur 20an, semi paralyse setelah mengalami kemalangan 7 tahun lalu, sudah dapat berjalan tanpa sokongan selepas 30min memakan 2 biji TF Advanced

- Drpd Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi, Johor

Kencing Manis

* Ibu saya mengalami kencing manis selama 15 tahun, dan berada dalam keadaan yang teruk. Jari-jari tangannya hampir reput dan menanah. Setelah mengambil TF selama 5 hari, keadaannya telah pulih dengan begitu ketara, dan kadar gula kembali normal.

Dalam 2 minggu, infeksi dan penanahan menjadi kering. Terima kasih En Akram dan En Zul dari Winners4Life kerana mengenalkan produk ini kepada saya. Daripada Ahmad Rodzi, Alor Star

* Ibu mertua saya hidap diabetes (kencing manis) yang kronik sejak 4 tahun lalu. Ibu jari kakinya luka lebih satu bulan dan tekanan darahnya naik tinggi. Setelah memakan Transfer Factor 1 minggu, lukanya kering sepenuhnya dan tekanan darahnya turun. Terima kasih kepada insan yang mengenalkan Transfer Factor molekul ajaib ini, kepada saya. Daripada En Azmi Elias, Masai Johor

* Saya menghidap kencing manis hampir 10 tahun. Minggu lalu, saya mula mengambil TF, 2 biji pagi dan 2 biji petang. Badan saya rasa sangat ringan, tidur lena dan tak perlu bangun malam buang air kecil! Thank you En Akram dan Winners Group! Daripada Alawdeen Trading Provision Shop, Margaret Drive, Singapore.

Puan Zawiyah 70 thn. menghidap penyakit KENCING MANIS. Kaki beliau telah di sahkan utk di potong, tetapi setelah diperkenalkan dengan TF oleh anak, mengambil 6 biji sehari dan menaburkan pada luka 2 biji, setelah 4 minggu perubahan ketara dan selepas 2 bulan, luka sudah beransur pulih

Buasir

Saya sudah mengidap penyakit migraine dan juga buasir selama beberapa tahun. Kekadang hari saya terpaksa memakai tuala pelekat wanita untuk mengawal kesan buasir saya. Saya suka bersukan dan ini sangat memalukan dan sangat menyusahkan saya. Saya amat terkejut apabila saya mula mengambil TF untuk migraine saya, saya dapati masaalah buasir saya juga dapat diatasi sekali gus! Terima kasih Winners4Life. Daripada En Ahmad Hussein – Trengganu

Sakit Puan

* Pesakit wanita mengidap penyakit jangkitan kulat (keputihan vagina) selama 6 bulan dan telah dirawat oleh 3 doktor pakar sakit puan, tetapi tidak berhasil. Selepas mengambil 2 dose TF, 2 biji sehari, keputihannya terus “clear!” - Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi

* Saya telah mengalami pendarahan yang tiada henti-henti selama lebih 1 tahun. Saya dan suami saya sudah kemana-mana mencari ubat dan telah menghabiskan banyak wang. Doktor hanya dapat menasihatkan saya supaya membuang peranakan saya untuk menyelesaikan masaalah ini, namun saya tidak bersetuju. Saya bertawakal, pasti ada penawar untuk penyakit saya.

Alhamdulillah, saya diketemukan dengan Transfer Factor Advanced. Setelah meminum satu minggu, saya lihat keadaan saya sudah mula pulih. Setelah mengkonsumsi beberapa botol, keaadaan saya sudah kembali normal, alhamdulillah. Ternyata Transfer Factor penawar yang luarbiasa! Ibu Tofan, Jakarta

1 tahun x datang haid.

* Saya sudah lebih dari 1 tahun tidak di datangi haid. Doktor tidak mengetahui punca penyakit saya. Saya telah mencuba berbagai kaedah tetapi semuanya gagal. Mujur kawan saya menganjurkan saya mencuba Transfer Factor Advanced.

Selepas mengambil 2 botol, saya mula mendapat haid saya kembali. Saya sebenarnya tidak menyangka akan berhasil dalam hal ini, tetapi ternyata sangkaan saya salah. Transfer Factor bekerja dengan cara yang tidak saya duga. Luarbiasa! Linda, Singapura

Masalah KeputihanPesakit wanita mengidap penyakit jangkitan kulat (keputihan vagina) selama 6 bulan dan telah dirawat oleh 3 doktor pakar sakit puan, tetapi tidak berhasil. Selepas mengambil 2 dose TF, 2 biji sehari, keputihannya terus “clear!” – Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi


Kemandulan

Lebih 10 tahun saya tidak dapat hamil dan juga sakit thyroid. Tempoh hari saya diserang demam selsema dan ibu beri saya 10 biji TF. Dalam 2 hari, sakit saya reda, dan selepas 2 bulan, doktor sahkan saya sudah hamil. Saya cukup gembira. Alhamdulillah. Terima kasih Winners4Life. Daripada Puan Fazilah, Tampines Singapore,

Masalah Bersangkutan Kehamilan

* Saya sedang mengandung & selalu merasa tidak sihat & mabuk. Saya juga sudah keguguran 5 kali sebelum ini. Sejak memakan TF, saya rasa sihat, merasakan tenaga seperti sediakala & tidak mengalami mabuk lagi. Saya kini telah melahirkan dengan selamat. Terima kasih kepada TF & Winners4Life! Pn Hani, Tampines, Singapura

· Saya selalu merasa mabuk waktu hamil trimester yang pertama. Kehamilan kali ini, saya mengambil Transfer Factor dan keadaan kehamilan saya sangat berbeza dari yang dulu-dulu. Saya segar dan bertenaga. Malangnya pada bulan ke-8 kehamilan saya, anak-anak saya yang besar dihidapi chicken pox dan ianya terjangkit kepada saya.

· Saya sangat panik pada waktu itu sebab saya tahu bahwa ibu mengandung yang menghidapi chicken pox menghadapi bahaya yang sangat tinggi. Chicken pox saya tumbuh sampai ke dalam mulut, di tekak dan di gusi saya. Saya terus mengambil tindakan segera mengambil dose Transfer Factor Advanced yang tinggi. Saya mengambil 15 biji TF Advanced sehari (5 kali pagi, tengahari dan malam) dan juga 5-10 biji TF Chewable, dihisap perlahan-lahan dan dibiarkan di dalam mulut saya untuk beberapa waktu.

· Saya juga mengunakan ubat gigi TF setiap hari. Mujurlah, cacar yang tumbuh di dalam mulut saya susut selepas 2 hari. Chicken pox saya juga terkawal. Dan alhamdulilllah, bayi yang saya lahirkan sihat dan sangat ceria, dengan timbangan 9.5 paun! Saya menggelar anak saya, “My Transfer Factor Baby!” Sara Din, Singapura

TB

Lelaki umur 40 tahun, kena penyakit TB infeksi tenosynovitis hingga kaki kanannya hampir lumpuh. Setelah saya berikan TF sebanyak 4 biji sehari, keadaannya pulih selepas 2 hari. Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi

SLE

Saya Ustazah Salmah telah disahkan menghidap penyakit SLE/Lupus sejak tahun 2003 dan telah puas berubat, perubat tradisional dan moden. Keluar masuk hospital menjadi perkara biasa, tetapi makin hari makin bertambah teruk penyakit saya sehinggalah bulan April, keadaan menjadi lebih serius, saya tidak dapat berjalan seperti biasa, saya mendapat gatal-gatal, sakit sendi, keluar biji-biji merah pada tapak tangan dan benjol-benjol di tangan saya. Saya tidak mampu menjadi isteri dan ibu kepada anak-anak saya. Kerja rumah semua dibuat oleh suami saya. Saya terus merana sehinggalah saya diperkenalkan dengan Transfer Factor oleh Pn Hjh Latifah.

Sebelum itu sebenarnya saya telah dikenalkan kepada TF oleh pensyarah UTM tetapi saya acuh tak acuh, kadang-kadang makan, kadang-kadang tidak/ Hjh Latifah telah memberi penerangan lengkap serta menasihatkan agar saya mengambil 6 biji TF Advanced sehari. Saya menurut nasihatnya dan pada hari ketiga, saya mula rasa perubahan. Hari-hari berikutnya saya dapati saya telah mula proses pemulihan.

Saya betul-betul bersyukur kepada Allah SWT yang menggerakkan saya mengambil TF dan seterusnya saya kini dapat kembali menjalani kehidupan seperti biasa. Baru-baru ini, pada pertengahan November , saya telah menjalani pemeriksaan di Hospital Selayang oleh doktor pakar dan beliau telah mengesahkan saya sudah pulih! Syukur kepada Allah kerana telah memberi hidayah kepada saya untuk mengambil TF. Terima kasih Pn Hjh Latifah dari 4Life!
Saya mengidap SLE Peringkat 4 sejak 2000, dan ianya telah menjejaskan mata, buah pinggang dan darah saya. Saya telah diperkenalkan kepada produk TF . Produk-produk yang saya amalkan setiap hari adalah, TF Plus Advanced – 30 kapsul, TF Advanced Formula- 10 kapsul, Riovida – 90ml. Sejak mengambil produk tersebut, SLE saya telah menjadi stabil. Saya tidak lagi mengidap retinopati kencing manis dan glaukoma di mata, dan bocoran protein di dalam kencing. Fungsi buah pinggang saya bertambah baik dan paras karotena semakin berkurangan. Saya berasa lebih sihat dan sistem imun saya bertambah kuat, berbanding dahulu.

Migraine Kronik

* Sertailah Winner4Life, untuk sama-sama menyebarkan “Transfer Factor” yang juga dikenali sebagai “Molekul Ajaib”. Insyaallah mujarab, maju & berkat. Selama lebih 10 tahun saya mengidapi migraine yang kronik! Awal Februari lalu, saya mencuba TF 2 biji pagi dan 2 bji malam. Selepas 3 hari sahaja, migraine saya terus hilang! Alhamdulillah, dan thank you Winners4Life! Pn Jamilah, Kulai, Johor

Migraine 15 tahun

* Saya sering mengidap migraine sejak 15 tahun yang lalu. Tetapi sejak mula mengambil produk Transfer Factor, saya dapati serangan migraine saya sangat berkurangan. Pada suatu ketika, saya berada di suatu daerah yang sedang berat diserang wabak selsema burung. Tiba-tiba saya diserang selsema yang berat. Mata dan hidung saya berair dengan serta merta tanpa henti dan kepala saya terus menangkap kepada migraine yang luarbiasa sehingga saya langsung tidak dapat mengerakkan bebola mata saya. Mujurlah saya mempunyai bekalan Transfer Factor. Saya terus mengambil 4 biji TF Plus dan 3 biji TF Advanced. Alhamdulillah, kurang dari 10 minit, keadaan saya kembali tenang. Waktu itu saya sedar akan keajaiban bahan kurniaan Allah ini. Transfer Factor benar-benar adalah raja penawar alami! Sheri Din

Degupan Jantung Tidak Normal

Saya amat terkejut dan bersyukur kerana masaalah penyakit “degupan jantung” saya kembali normal walau baru saja mengambil 4 biji TF Advanced selama 2 hari. Terima kasih Winners4Life! – Wan Fuziah, JB

Sakit jantung & darah tinggi


Saya hidapi sakit jantung & darah tinggi sejak 8 tahun lalu & telah beberapa kali di masukkan ke CCU (critical care unit) di hospital pakar. Belanja perubatan saya pula adalah $1,800 sebulan. Walaupun diberikan dadah yang terkuat oileh doktor, namun penyakit saya tidak juga reda. Apabila saya diperkenalkan pada Transfer Factor & amalkannya 6 biji setiap hari, selapas 2 bulan doktor terkejut kerana saya disahkan bebas dari sebarang penyakit. Terima kasih pada Winners4Life. Alhamdulillah! – En Salim Taib - Singapura


Hilang Deria Bau

Sejak mengambil TF, saya telah dapat semula deria bau saya yang hilang sejak 4 tahun lalu akibat kemalangan jalanraya yang teruk. Saya telah berbelanja hampir RM50,000 untuk rawatan. TF telah bantu saya bebas dari bengkak dan infeksi di mata kiri saya sejak kemalangan dulu. TF banyak membantu saya dapat kembali kekurangan yang saya alami sejak 4 tahun dulu. Terima kasih Transfer Factor dan Winners4Life. Cikgu Zainordin, Benut, Johor

Stroke (Angin Ahmar)

Saya mengalami stroke (angin ahmar) sejak satu setengah tahun lalu.Sebelah kaki & tangan saya tidak dapat berfungsi & lidah juga menjadi kelu. Setelah mengambil TF dari Winners4Life selama sebulan setengah,sebanyak 4 botol, kini saya sudah boleh berjalan & saya juga dapat bercakap dengan lancar. Alhamdulillah. Terima kasih pada Anna &Winners4Life kerana menganjurkan penawar hebat ini! Daripada Che Gayah, Kulai, Johor.

Kanser Perut

Suami saya menderita kanser perut, dan perut dia telah “dibuang” melalui surgery, tetapi dia mengalami pendarahan dan keracunan darah yang teruk. Dia di ICU buat beberapa waktu dan sudah mula menulis wasiat untuk keluarga. Harapan untuk terus hidup terlalu tipis, mengikut pandangan doktor. Dia kemudian dihantar pulang dari hospital tanpa sebiji ubat pun. Saya amat terharu melihat keadaannya. Dia tidak dapat berjalan, dan menjadi kurus sehingga tinggal kulit dan tulang sahaja. Saya mengusahakan berbagai ubatan tradisional tetapi tiada yang memberi kesan yang dikehendaki.

Namun, setelah kami diperkenalkan dengan produk Transfer Factor dari Winners4Life, keadaan suami saya terus berubah. Saya memberi dia 9 biji sehari pada permulaan selama 2 minggu dan kemudian diturunkan 4-6 biji sehari. Alhamdulillah, dia sudah sihat sekarang. Dia boleh berfungsi seperti biasa. Badannya sudah naik. Selera makan sudah pulih seperti biasa. Rambutnya tumbuh kembali. Dan tenaga batinnya kembali normal. Saya amat bersyukur. Saya rasa seperti dia mati hidup kembali! Terima kasih pada Chegu Azman dan Pn Sheri Din. Daripada Norbaba Sandakan, Sabah.


Ulser perut

Lebih 10 tahun saya menderita penyakit ulcer perut yang amat sangat. Saya telah banyak mencuba berbagai makanan2 tambahan kesihatan, namun tidak berkesan. Saya diperkenalkan dengan TF dan hanya makan 8 biji sahaja, hari kedua bisa perut terus hilang dan sehingga kini tak datang lagi. Badan saya juga lebih bertenaga! 10 tahun menderita, akhirnya Transfer Factor penawarnya. Terima kasih Winners!! En Zuhdi, Melaka

Sakit Lutut
Saya menderita sakit lutut yang sangat berat. Saya tidak dapat duduk bersila lebih dari 1 tahun & tidak boleh menaiki tangga & juga terpaksa bersolat duduk. Lutut saya keras dan tidak dapat berbengkok menyebabkan saya terpaksa merangkak apabila bangun dari duduk berlunjur dilantai. Selepas 2 bulan memakan TF sebanyak 6 biji sehari, saya kini boleh duduk bersila, menaiki tangga & solat berdiri. Alhamdulillah! Terima kasih Winners4Life. Daripada Pn Rugayah, Kulai, Johor.


Sakit Buah Pinggang

* Saya menderita sakit buah pinggang & menjalani dialisis 3 kali seminggu. Sebelum makan TF anjuran Winners4Life, saya selalu penat, terlalu lesu & berbaring sahaja. Sekarang tenaga saya sudah pulih & dapat bekerja kembali untuk mencari nafkah keluarga. Sel darah merah saya juga sudah bertambah, menurut doktor. Alhamdulillah. Daripada En Khalid, Kulai, Johor.

* Saya mengalami sakit buah pinggang sejak berumur 7 tahun kini 19 tahun, saya hampir putus harapan tetapi setelah pakcik saya dari Singapura memberikan TF, 3xTF Chewable and 1xTF+, saya sudah boleh buang air kecil semula. Terima kasih TF, dan Winners4Life. Drpd En Syed Alwi, Singapura

Sinus

Anak saya telah menghidap sinus yang teruk selama 17 tahun dan telah melalui operation sebanyak 2 kali dengan kos lebih RM8,000. Hari2 dia menghembus hingus yang begitu pekat dan banyak, sehingga sinki selalu tersumbat. Walaupun telah makan vitamin C dan lain2 vitamin dengan dos yang tinggi, dia masih tidak berubah. Setelah kami diperkenalkan dengan Transfer Factor, saya mencuba memberinya 8 biji sehari selama 7 hari. Amat menakjubkan! Sinus anak saya terus sembuh lepas seminggu! Terima kasih En Zainal, Cikgu Jalil, Cik Anna dan En Akram dari Winners kerana memperkenalkan molekul ajaib ini kepada keluarga saya. Pn Zuraidah, Johor

Demam Denggi

Suami saya diserang demam denggi dengan tiba-tiba. Plateletnya turun dengan mendadak dan demamnya sangat tinggi. Kami terus menghantarnya ke hospital. Saya sangat bimbang kerana doktor mengatakan tiada vaccine untuk denggi. Suami saya hanya diberikan air dan perlu berihat supaya imun dia meningkat dan dapat melawan virus denggi tersebut. Dalam dua hari, dia telah menjadi kurus dan mukanya pucat kerana tidak boleh makan.

saya terjumpa risalah dari kumpulan Winners yang diletakkan di cermin depan kereta kami di Darul Ehsan Medical Centre, Shah Alam. Saya terus menalifon dan langsung ke pejabat Winners yang terletak di bangunan yang sama. Syukur, setelah mendapat keterangan dari Pn Sheri dan penjelasan lanjut dari Dr Mior, saya memberanikan diri memaksa suami saya untuk mengambil Transfer Factor Plus 6 biji sehari.

Alhamdulillah, selepas 2 jam pertama, keadaannya bertambah baik. Dan setiap kali di periksa, doktor mendapati plateletnya terus meningkat. Dia juga telah boleh makan nasi pada hari keesokannya. Dua hari kemudian, suami saya dibenarkan pulang! Alhamdulillah, syukur kami terjumpa Transfer Factor. Puan Khai, Shah Alam, Selangor

Mata Rabun

Saya amalkan mengambil Transfer Factor kerana ingin mencegah penyakt. Selepas 1 bulan setengah, saya dapati mata saya yang rabun menjadi semakin terang. Dulu degree saya adalah 350. Hari ini saya periksa, degree saya sudah turun kepada 125! Cermin mata lama sudah tidak sesuai. Thank you Transfer Factor! Thank you Winners! Thank you En Sadik Din! Pn Hafifah, Tangkak, Johor

Selsema/ Bisa Perut

Anak-anak saya (7, 5 dan 2 tahun) selalu mengalami selsema teruk walaupun saya sudah menggunakan vitamin dari jenama MLM terkenal. En Rosman dari Winners4Life memperkenalkan saya kepada TF dan saya amat kagum dengan keberkesanannya! Saya beri 1 TF Chewable sehari untuk semua anak2 saya. Lepas satu minggu, selsema tiada lagi! TF sungguh berkesan! En Naha, Paka, Terengganu

Ulcer Perut

Lebih 10 tahun saya menderita penyakit ulcer perut yang amat sangat. Saya telah banyak mencuba berbagai makanan2 tambahan kesihatan, namun tidak berkesan. Saya diperkenalkan dengan TF dan hanya makan 8 biji sahaja, hari kedua bisa perut terus hilang dan sehingga kini tak datang lagi. Badan saya juga lebih bertenaga! 10 tahun menderita, akhirnya Transfer Factor penawarnya. Terima kasih Winners!! En Zuhdi, Melaka

Kucing Leukemia

Seekor kucing menderita Leukemia, suatu “oral tumor” dan kelumpuhan di bahagian belakang kerana tumor pinggang. Dia menjadi terlalu kurus kerana menderita sakit yang berat ini. Dia juga tidak dapat menggunakan kaki belakangnya atau menggerakkan ekornya. Satu bulan setelah dia diberikan TF Plus 1 kapsul sehari, tumor nya mula mengecil. Selera makannya bertambah baik dan berat badannya meningkat. Dia juga sudah mula boleh berjalan sedikit. Selepas 5 bualn, kucing ini telah mencapai berat badan asalnya, dan tumornya telah berkurangan sebanyak 80%! Dia sudah dapat berjalan sepenuhnya dan kini kelihatan sihat dan riang seperti sediakala. Steven Slagle, DVMKanser PayudaraPada 1 september 2005, saya telah didiagnosis mempunyai “duct carcinoma – Grade 1” pada payudara sebelah kiri saya Saat itu tidak ada pilihan lain selain mengambil payudara dan melakukan chemotherapy. Akan tetapi keputusan terbesar yang harus di ambil adalah menggugurkan kandungan saya.Saat itu umur kandungan saya masih 3 bulan.

Setelah memikirkan dalam waktu lama, suami saya dan saya sendiri memutuskan untuk tetap mempertahankan kandungan dan mencari option lain dalam pengubatan kanser yang saya derita. Alhamdullilah, Allah memberikan hidayah dengan adanya informasi TRANSFER FACTOR. Kami diberitahu oleh kerabat mengenai TRANSFER FACTOR seminggu setelah saya didiagnosis kanser. saya memakan 6 TRANSFER FACTOR PLUS setiap hari diminum bersama madu dan VCO untuk disapukan.

Alhamdullilah, pada 6 Februari 2006 saya melahirkan bayi laki-laki yang kuat. saya tidak mengalami kendala sebelum dan sesudah melahirkan. Bayiku kenyang dengan susu badan yang saya berikan kepadanya. Dan tidak ditemukan demam kuning padanya. Saya berharap sudah terbebas dari kanser. Saya adalah seorang guru dan melampirkan foto saya dengan sebuah kebanggaan dan kebahagiaan bayi laki-laki saya, Muhammad Tagris Hannan. Doakan saya sukses dalam menghadapi penyakit mematikan ini. Salam dari suami saya dan saya. Aleda, Kuantan Pahang


Kanser Payudara
Kanser Payudara - Saya telah menderita kanser payudara tahap 4 sejak April 2003. Selama perawatan kanser pada tahun 2003, saya telah menjalani 1 kali operasi dan 6 tahap chemotherapy dan 20 sesi radiotherapy. Pada tahun 2005 kanser saya muncul kembali. Dan lagi saya harus melakukan operasi, 3 kali chemotherapy dan 33 sesi radiotherapy. Saya sudah mencuba banyak supplement yang doktor sarankan ke saya.

Saya mulai memakai transfer factor dan merasa terbantu ketika harus menjalani chemotherapy. Saya meminum TRANSFER FACTOR PLUS dan RIOVIDA. Transfer factor membantu saya untuk mengahadapi chemotherapy dan radiotherapy. Saya memakan transfer factor untuk setahun dan berhenti.

Pada 2007, saya terkena kanser di daerah perut (abdomen) dan badan saya menjadi sangat lemah. Kemudian saya memulai memakan TRANSFER FACTOR PLUS dan RIOVIDA kembali, hasilnya kondisi saya menjadi membaik. Radiotherapy yang membuat tubuh saya menjadi lemah dan kelelahan. Transfer factor membantu saya dapat merasakan energi kembali. Menyembuhkan demam dan membantu tubuh saya menghadapi radiasi.
Sekarang kondisi tubuh saya menjadi semakin sehat. Dan saya sudah mulai fokus pada kerjaan dan menjalani gaya hidup yang lebih aktif. Saranan saya kepada mereka yang sedang terkena penyakit, khususnya pesakit yang menjalani radiotherapy atau chemotherapy pada perawatannya untuk menggunakan transfer factor, karena saya merasakan transfer factor efektive membantu tubuh saya. Rosilah Bt MohdMasri 47 tahun, Putra Heights, Selangor.


Kencing Manis

Mary Anne Myers, umur 45, menderita kencing manis & mengambil 500mg Glucophage. Dia mula mengambil 8 Transfer Factor sehari dan menaburkan 2 kapsul terus keatas luka kakinya, untuk seminggu. Kini dia mengambil 6 kapsul TF dan menaburkan 2 kapsul ke atas lukanya. Beliau mendapat hasil yang sangat menggembirakan beliau, dalam masa kurang dari 4 minggu sahaja, dari mula menggunakan Transfer Factor.


Kanser Usus Stage 4

Kanser boleh dirawati tanpa kemoterapi. Pada 25 Jun 2009 yang lalu setelah menjalani ujian CT scan untuk mengetahui tahap kanser usus yang saya hidapi, doktor telah mengesahkan saya berada diperingkat akhir tahap 4. Harapan untuk sembuh ialah hanya dengan melakukan pembedahan dan lakukan kimoterapi.Itupun bergantung kepada ketahanan seseorang individu ianya tidak menjamin pulih sepenuhnya dan ada risiko komplikasi semasa dan selepas pembedahan.

Alhamdulillah setelah diperkenalkan dengan “Tranfer Factor” bermula 29 Jun 2009. Keadaan berubah hanya selepas 2 hari saya mengambilnya saya dapat rasakan ada perubahan ketara pada tubuh badan saya.Badan rasa sihat dan tak ada rasa bisa-bisa lagi. Setelah 3 botol TF PLUS (3biji, 3kali sehari) dan 10 botol Riovida (2 cup 3 kali sehari) saya ambil doktor mengesahkan secara fizikal saya sememangnya dah sihat tapi dia masih melihat laporan perubatan saya yang sebelum ini iaitu telah sampai ke peringkat kriktikal.

Beliau nasihatkan saya untuk lakukan pembedahan dengan segera. Kerana tarikh 2 Julai yang lalu telah saya tolak untuk mencuba “Tranfer Factor”. Oleh itu saya minta tangguhkan lagi pembedahan tersebut dan akan terus makan transfer factor. Yakinlah setiap penyakit itu ada penawarnya. Bagi mereka yang menghidapi kanser jangan berputus asa. Masih ada peluang untuk anda terus mengejar impian yang belum tercapai. “Never say die before you try”. Ustazah Noraida Ali, Sungai Rambai, Melaka.

Terencat Akal & Sawan

Saya mempunyai anak yang terencat akal, yang selalu terkena sawan, sejak dari umur 1 tahun hingga kini 17 tahun. Apabila sawan menyerang, dia akan jatuh dan cedera. Banyak kali telah luka di muka dan kepala dan beberapi kali patah di tangan. Alhamdulillah, sejak mula memakan TF 2 biji sehari, dia tidak diserang sawan lagi. Pn Mahimah, Kuantan.


Penyempitan Koronari Jantung & Kolesterol Tinggi
Tumor Otak

Ini adalah Nur Mardiah yang menderita tumor otak pada bahagian medulla oblongator dan dia waktu itu sangat sakit selama 2 minggu. Doktor saat itu menganjurkan radiotherapy, dengan syarat deposit RM 30,000. Dia diberi makan Transfer

Factor Plus satu kapsul se hari. 2 minggu kemudian, di bagian belakang kepalanya tidak terjadi pembengkakan kembali, dia tidak merasakan sakit. Dan dia tidak perlu melakukan operasi dan chemotherapy. Orang tuanya hanya mengeluarkan RM 260 untuk 3 bulan masa pengubatannya dengan transfer factor plus.

Setelah 3 bulan tersebut telah dilakukan pemeriksaan kembali, dan hasilnya tumornya telah menghilang. Dan sekarang 87 bulan kemudian, tumor dia tidak pernah kembali, ayahnya mengatakan bahwa masalahnya sekarang adalah dia terlalu pintar dan mengajukan banyak pertanyaan setiap waktu dan bermain tiada henti. Dia sudah tidak merasakan sakit atau kondisi tidak berdaya kembali. Terima kasih untuk transfer factor.

Tumor OtakIni adalah Anisheya. Umurnya 2 tahun. Dia baru melakukan operasi untuk mengambil tumor di otaknya, Medullablastoma. Kemudian dia menjalani chemotheraphy tetapi menyebabkan dia sangat sakit dan menderita demam. Apa yang kita lihat pada foto tersebut adalah ketika dia bermain-main dengan mainannya. Dia telah 4 hari meminum transfer factor riovida dan 1 kapsul transfer factors plus sehari. Orang tuanya telah memutuskan tidak akan membiarkan anaknya menjalani chemotheraphy kembali.

Sakit Buah Pinggang

Noor Baiti, 40 tahun. Saya pesakit buah pinggang yang menjalani rawatan Hemodialisis 3 kali seminggu sejak 2006. Pada Sept 2008, laporan MRI Doktor mendapati saya mengalami Tibi Tulang Belakang, Cysts (ketumbuhan) dalam rahim. Hati dan limpa juga membengkak. Saya mengambil TF Plus 3 pagi 3 malam dan Riovida.

Selepas 2 bulan, Doktor mengulangi pemeriksaan MRI dan mendapati tulang belakang saya tidak ada nanah. Bengkak pada hati pada limpa tiada dan ketumbuhan pada rahim juga telah tiada. Kualiti kesihatan saya bertambah baik & Doktor pakar amat terkejut. Setiap penyakit ada penawar & transfer factor benar- benar ajaib.


Saya menderita sakit buah pinggang dan menjaiani dialisis 3 kali seminggu menjadikan saya terlalu lesu dan berbaring sahaja. Setelah amalkan TF anjuran Winners, sekarang tenaga saya sudah pulih seperti biasa dan dapat bekerja kembali. Sel darah merah saya juga sudah bertambah, menurut doktor. Alhamdulillah! En KhalidDemam Denggi

Suami saya diserang demam denggi dengan tiba-tiba. Plateletnya turun dengan mendadak dan demamnya sangat tinggi. Kami terus menghantarnya ke hospital. Saya sangat bimbang kerana doktor mengatakan tiada vaccine untuk denggi. Suami saya hanya diberikan air dan perlu berihat supaya imun dia meningkat dan dapat melawan virus denggi tersebut. Dalam dua hari, dia telah menjadi kurus dan mukanya pucat kerana tidak boleh makan. Mujur saya terjumpa risalah dari kumpulan Winners4Life yang diletakkan di cermin depan kereta kami di Darul Ehsan Medical Centre, Shah Alam. Saya terus menalifon dan langsung ke pejabat Winners yang terletak di bangunan yang sama. Syukur, setelah mendapat keterangan dari Pn Sheri dan penjelasan lanjut dari Dr Mior, saya memberanikan diri memaksa suami saya untuk mengambil Transfer Factor Plus 6 biji sehari. Alhamdulillah, selepas 2 jam pertama, keadaannya bertambah baik. Dan setiap kali di periksa, doktor mendapati plateletnya terus meningkat. Dia juga telah boleh makan nasi pada hari keesokannya. Dua hari kemudian, suami saya dibenarkan pulang! Alhamdulillah, syukur kami terjumpa Transfer Factor. Puan Khai, Shah Alam, Selangor

Alahan MengandungSemasa saya mengandung, saya selalu merasa tidak sihat dan mabuk. Saya amat bimbang kerana saya sudah 5 kali keguguran sebelum ini. Tapi alhamdullilah sejak memakan transfer factor Advanced 2 biji se hari anjuran Winners4life, saya rasa sihat, merasakan peningkatan tenaga dan saya tidak mengalami mabuk lagi. Alhamdullilah, sekarang saya sudah pun melahirkan bayi yang sihat dengan selamat. Saya juga memberikan transfer factor kepada anak saya apabila dia sakit. Terima kasih Winners Group dan Transfer factor 4life!
Pn Hani


Thyroid

Lebih 10 tahun saya tidak dapat hamil dan juga sakit thyroid.Tempohhari saya diserang demam selsema dan ibu beri saya 10 biji TF. Dalam 2hari, sakit saya reda, dan selepas 2 bulan, doktor sahkan saya sudah hamil.Saya cukup gembira. Alhamdulillah. Terima kasih Winners4Life.Daripada Puan Fazilah, Tampines Singapore


Kencing Manis Type 1


Saya menderita diabetes type 1 (kencing manis) dan memerlukan suntikan insulin 3 kali se minggu. Saya juga banyak membuang air kecil sehingga menggangu tidur. Selepas 2 bulan memakan transfer factor 4-6 biji se hari, keperluan insulin saya banyak berkurangan. Saya juga kini tidak kerap membuang air kecil dan badan saya berasa bertenaga dan tidak lesu lagi. Alhamdulillah! Terima kasih Winners4life kerana membawa transfer factor kepada saya. Pn Zariah

Hepatitis B

Nama saya Suhardi. Usia 30 tahun. Bulan november 2007 kemarin hasil test darah saya menunjukkan saya menderita Hepatitis B. Nilai SGOT SGPT saya berada diatas rata-rata. Pada bulan January saya mulai konsumsi TF 2 butir x 3/hr dan TF Plus 1 butir x 3/hr atas anjuran Dr Freddy Hutapea. Awal April 2008 saya melakukan test darah lagi dan hasilnya SGOT SGPT saya sudah normal kembali. Sekarang saya masih konsumsi TF Plus 1 butir x 3/hr untuk memelihara kesihatan saya. Terima kasih atas bantuan dari Winners4Life dan semoga makin maju dan bermanfaat bagi umat manusia. – Suhardi, Cilacap, Jakarta

Hepatitis C

En Ishak mengalami kekuningan mata, bengkak dan sakit di perut, keletihan, hilang selera makan. Beliau membuat pemeriksaan pada bulan Nov 07 dan disahkan mengalami Hepatitis C dan kegagalan hati teruk. Perut semakin membesar(Ascites) dan memerlukan Peritoneal Dialysis (mengeluarkan cecair di abdomen) paling kurang 3 kali seminggu dan menelan belanja beribu-ribu ringgit. Produk : TF PLUS & RIOVIDA. Kesan : Selepas 2 botol, perut semakin mengempis,badan semakin bertenaga,ada selera makan. Beliau meneruskan makan TF PLUS dan kesan yang menakjubkan telah berlaku apabila Ujian Fungsi Hati (Liver Function Test) hampir normal selepas 5 botol. Kini beliau semakin sihat dan tidak perlu pergi dialysis lagi. – Kota Tinggi Johor, Dr Azif Ahmad Sheis.Hepatitis

Demam Campak

Anak saya berumur 11 tahun, hari pertama terkena demam campak ,bintikbintik keluar di seluruh badan. Dia merengek dan tidak mahu makan.Saya beri dia 3 biji TF pada hari itu. Hari kedua, dia ada selera makan,tak merengek lagi, bintik makin banyak… Hari ketiga bintik-bintik kurang,dia ceria macam biasa. Hari ke-empat, kulit dia licin macam sediakala.Semua jiran saya pelik! Anak-anak mereka baik selepas satu minggu kenademam campak. Terimakasih Winners4Life dan TF!– Abdul Jalil, Kulai, Johor

Senggugut

Saya telah mengalami pendarahan yang tiada henti-henti selama lebih 1 tahun. Saya dan suami saya sudah kemana-mana mencari ubat dan telah menghabiskan banyak wang. Doktor hanya dapat menasihatkan saya supaya membuang peranakan saya untuk menyelesaikan masaalah ini, namun saya tidak bersetuju. Saya bertawakal, pasti ada penawar untuk penyakit saya. Alhamdulillah, saya diketemukan dengan Transfer Factor Advanced. Setelah meminum satu minggu, saya lihat keadaan saya sudah mula pulih. Setelah mengkonsumsi beberapa botol, keaadaan saya sudah kembali normal, alhamdulillah. Ternyata Transfer Factor penawar yang luarbiasa! Ibu Tofan, Jakarta

Masalah Haid

Saya sudah lebih dari 1 tahun tidak di datangi haid. Doktor tidak mengetahui punca penyakit saya. Saya telah mencuba berbagai kaedah tetapi semuanya gagal. Mujur kawan saya menganjurkan saya mencuba Transfer Factor Advanced. Selepas mengambil 2 botol, saya mula mendapat haid saya kembali. Saya sebenarnya tidak menyangka akan berhasil dalam hal ini, tetapi ternyata sangkaan saya salah. Transfer Factor bekerja dengan cara yang tidak saya duga. Luarbiasa! Linda, Singapura

Hilang Deria Bau

Sejak mengambil TF, saya telah dapat semula deria bau saya yang hilang sejak 4 tahun lalu akibat kemalangan jalanraya yang teruk. Saya telah berbelanja hampir RM50,000 untuk rawatan. TF telah bantu saya bebas dari bengkak dan infeksi di mata kiri saya sejak kemalangan dulu. TF banyak membantu saya dapat kembali kekurangan yang saya alami sejak 4 tahun dulu. Terima kasih Transfer Factor dan Winners4Life. Cikgu Zainordin, Benut, Johor


Penyakit Tibi

Lelaki umur 40 tahun, kena penyakit TB infeksi tenosynovitis hingga kaki kanannya hampir lumpuh. Setelah saya berikan TF sebanyak 4 biji sehari, keadaannya pulih selepas 2 hari. Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi.

Penyakit Semput

Nama saya Jamilah Abdollah berusia 38 tahun. Selama 27 tahun saya menderita penyakit semput bole dikata cronic kerana dalam masa 1 bulan hampir 2 atau 3 kali saya harus berjumpa dengan Dr Chan (Family Dr since my age of 11yrs old). Dari umur saya 11 tahun sehingga lah umur saya 38 tahun masih berjumpa dengan Dr Chan untuk mengambil ubat semput ia itu 2 type of tablet ( Dhasolone & Zenmolin ) dn 2 type of spray ( Ventolin Evohaler & Clenil ).

Spray harus digunakan 4x sehari dan ubat 2 tablets each hampir setiap hari. Kadang-kala saya harus ke hospital untuk mendapatkan oxigen dan injection and sometime kena warded. Ubat2 ini ada side effect nya 1st tangan saya tak kuat dan ia sentiasa menggigil dan dejupan jantung laju. Apabila diserang semput saya selalu stress , marah2 & sakit kepala sehinggakan urat2 dikepala timbul.
Dalam masa 10 tahun saya mencuba bermacam-macam produk dari yang mahal sehinggalah yang murah tetapi belum ada satupun yang dapat membantu semput saya sehingga lah 5 bulan yang lepas suami saya Shafie telah berjumpa dengan Rosli (my upline) dimana beliau telah mengenalkan tentang Tranfer Factor.

Dengan saranan Rosli saya telah mengambil 18 biji for 3 days ( 6 biji sehari ) dan sehingga hari ini semput saya belum attack Alhamdulillah. Saya sudah dapat naik tangga sehingga 4 tingakat , cycling , makan pulut dengan air coke (favorite food & drink) kalau dulu pantang kena sikit aje semput dan berat badan saya bertambah seimbang dengan height saya dan makan lebih selera. Saya bersykur pada Allah kerana akhirnya telah dimakbulkan doa saya.

Now daily taking 1 advance or plus & 1 cardio

Asma

Migraine dan Buasir

Saya sudah mengidap penyakit migraine dan juga buasir selama beberapa tahun. Kekadang hari saya terpaksa memakai tuala pelekat wanita untukmengawal kesan buasir saya. Saya suka bersukan dan ini sangatmemalukan dan sangat menyusahkan saya. Saya amat terkejut apabilasaya mula mengambil TF untuk migraine saya, saya dapati masaalah buasirsaya juga dapat diatasi sekali gus! Terima kasih Winners4Life dan PuanSheri Din. Daripada En Ahmad Hussein – Trengganu


Sakit Urat

Leader Nutrimetic menalifon dan memberitahu saya dia rasa puashati dengan TF. Dengan hanya 2 biji sahaja, masaalah sakit urat yang dia hidapi sejak 5 tahun, telah settle. Dia akan join bila balik dari KL nanti. Chegu Zul, Alor Star


Patah Tulang/Hampir Hancur
Ronald, 28 tahun, mengalami patah tulang yang hampir hancur pada keempat jari tangan kanannya & kehilangan kulit yang cukup luas. Akibat infeksi, doktor arahkan agar keempat jarinya di-potong segera. Namun atas saranan dr. Eduard, saat itu juga dia di anjurkan untuk mengambil 3 kapsul Transfer Factor Plus dan 6 Kapsul Transfer Factor Plus mulai keesokkan harinya serta menaburkan 2 kapsul keatas lukanya, 3 hari kemudian, doktor terkejut kerana tidak menemukan tanda-tanda infeksi pada jarinya dan memutuskan untuk tidak memotong jarinya dan melanjutkan perawatan. Dalam waktu 4 minggu, keadaan jari-jarinya hampir pulih & kulitnya juga sudah sempurna. Jakarta

Sakit Lutut

Saya mengalami sakit lutut hampir 2 tahun. Pelbagai ubat yang telah doktor berikan, namun tidak dapat menyembuhkan sakit lututnya. Setelah mengambil TF 2 biji pagi dan 2 biji malam, keadaan lutut kawan saya telah baik seperti sediakala. Terima kasih En Zul dan Akram Din dari Winners4Life! Daripada Ahmad Rodzi, Alor Star

Chicken Pox

Saya selalu merasa mabuk waktu hamil trimester yang pertama. Kehamilan kali ini, saya mengambil Transfer Factor dan keadaan kehamilan saya sangat berbeza dari yang dulu-dulu. Saya segar dan bertenaga. Malangnya pada bulan ke-8 kehamilan saya, anak-anak saya yang besar dihidapi chicken pox dan ianya terjangkit kepada saya. Saya sangat panik pada waktu itu sebab saya tahu bahwa ibu mengandung yang menghidapi chicken pox menghadapi bahaya yang sangat tinggi.

Chicken pox saya tumbuh sampai ke dalam mulut, di tekak dan di gusi saya. Saya terus mengambil tindakan segera mengambil dose Transfer Factor Advanced yang tinggi. Saya mengambil 15 biji TF Advanced sehari (5 kali pagi, tengahari dan malam) dan juga 5-10 biji TF Chewable, dihisap perlahan-lahan dan dibiarkan di dalam mulut saya untuk beberapa waktu. Saya juga mengunakan ubat gigi TF setiap hari. Mujurlah, cacar yang tumbuh di dalam mulut saya susut selepas 2 hari.

Chicken pox saya juga terkawal. Dan alhamdulilllah, bayi yang saya lahirkan sihat dan sangat ceria, dengan timbangan 9.5 paun! Saya menggelar anak saya, “MyTransferFactorBaby!” SaraDin, Singapura

Semput

Hari ini baru lah saya berani untuk berkongsi testimonial saya pada anda semua kerana saya benar2 yakin semput saya 99% sembuh Alhamdulillah

Nama saya Jamilah Abdollah berusia 38 tahun. Saya ingin berkongsi dengan anda semua kerana ini mungkin boleh dijadikan contoh pada kawan2 anda yang masih belum yakin dengan Tranfer Factor dimana ia dapat membantu dari segi kesihatan dan juga FINANCIAL PROBLEM.

Selama 27 tahun saya menderita penyakit semput bole dikata cronic kerana dalam masa 1 bulan hampir 2 atau 3 kali saya harus berjumpa dengan Dr Chan (Family Dr since my age of 11yrs old). Dari umur saya 11 tahun sehingga lah umur saya 38 tahun masih berjumpa dengan Dr Chan untuk mengambil ubat semput ia itu 2 type of tablet ( Dhasolone & Zenmolin ) dan 2 type of spray ( Ventolin Evohaler & Clenil ).

Spray harus digunakan 4x sehari dan ubat 2 tablets each hampir setiap hari. Kadang-kala saya harus ke hospital untuk mendapatkan oxigen dan injection and sometime kena warded. Ubat2 ini ada side effect nya 1st tangan saya tak kuat dan ia sentiasa menggigil dan dejupan jantung laju. Apabila diserang semput saya selalu stress , marah2 & sakit kepala sehinggakan urat2 dikepala timbul.

Dalam masa 10 tahun saya mencuba bermacam-macam produk dari yang mahal sehinggalah yang murah tetapi belum ada satupun yang dapat membantu semput saya sehingga lah 5 bulan yang lepas suami saya Shafie telah berjumpa dengan Rosli (my upline) dimana beliau telah mengenalkan tentang Tranfer Factor. Dengan saranan Rosli saya telah mengambil 18 biji for 3 days ( 6 biji sehari ) dan sehingga hari ini semput saya belum attack Alhamdulillah.

Saya sudah dapat naik tangga sehingga 4 tingakat , cycling , makan pulut dengan air coke (favorite food & drink) kalau dulu pantang kena sikit aje semput dan berat badan saya bertambah seimbang dengan height saya dan makan lebih selera. Saya bersykur pada Allah kerana akhirnya telah dimakbulkan doa saya.

Now daily taking 1 advance or plus & 1 cardio

Disini sebagai iktibar jangan sekali-kali kita putus asa kerana setiap doa dan usaha yang kita lakukan , lambat atau cepat pasti akan dikurniakan dan yang penting YAKIN akan apa yang kita minta dari Allah dan buat.


Testimoni: LOW BLOOD PRESSURE
TRANSFER FACTOR & Testimoni -

..sebelum ni saya mempunyai masalah LOW BLOOD PRESSURE (sejak tamat belajar pd tahun 2001)..di mana LOW BLOOD PRESSURE ini juga menjadi penyumbang utama kepada masalah MC saya sewaktu zaman keje makan gaji dulu..x caya leh tanya bos saya dulu, incik Amir Ibrahim..hehe..selain tu, kepala mmg selalu pening2 dan badan pulak mmg cepat letih sokmo..kalau nak diikutkan, memang tak padan dgn umur..kalau tak cukup tidur, jalan mmg terhoyong-hayang tak stabil, senget sebelah dan macam nak tumbang..waktu tu kalau berjalan memang kena berpaut kat tgn incik hubby ataupn pegang dinding..kalau tak,confirm tumbang :( ..kalo time BPI tgh low giler tu..mmg ase mcm nk nk pitam..huhu..

tp alhamdulillah..sejak ambil TF ADVANCE Disember 2009 yg lepas, dlm masa 3-4 hari je saya dah boleh rasa perbezaan, yg memang jauh berbeza..memang berbeza..badan yang dulunya asyik letih2 dan tak larat, kini dah rasa cergas dan energetic,wpun tidur tak cukup..kepala pun dah takde lagi asyik pening2 macam dulu..dan alhamdulillah..bacaan BPI saya juga kini dah tak pernah masuk kategori LOW lagi..BPI dah kembali normal..Alhamdulillah..syukur sangat2 ke hadratNya atas kurniaanNya ni.. TRANSFER FACTOR adalah kurniaan daripadaNya yang telah dibutikan sains..

Hadith :

Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya:”Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram.”

(Abu Daud)

Testimoni: ECZEMA..
Testimoni daripada Encik Mohd Noor (add Facebook) tentang anaknya, Darina (2tahun)
Darina Mohd Noor(2 tahun)-Penang

saya menghidap Eczema sejak berumur 1tahun stgh..ketidakselesaan akibat eczema menyebabkan adik Darina sentiasa menggaru-garu badannya sepanjang hari, terutama di bahagian kedua2 tangannya sehingga luka dan berdarah, terutama apabila panas dan berpeluh.. kulit yg sentiasa luka dan berdarah tersebut akhirnya menyebabkan kulitnya kering dan kelihatan seakan-akan bersisik akibat proses menggaru+ luka berdarah yg berterusan..

Menurutnya ayahnya, Encik Mohd Noor setiap malam Darina pasti menggaru tangan dan badannya dari sebelum tidur sehingga awal pagi keesokan harinya. Kedua ibu bapanya cuba membantu dengan sentiasa membasahkan badan adik Darina sepanjang malam dengan kain untuk mengurangkan ketidakselesaan adik Darina.

Dengan keadaan adik Darina, kedua ibu bapanya cuba mendapatkan rawatan dan nasihat daripada pakar kulit. Menurut Doktor pakar, adalah mustahil untuk adik Darina sembuh dalam masa terdekat dan ada di antara Doktor pakar yg tidak berani memberikan jaminan bilakah adik Darina boleh sembuh sepenuhnya.

Namun ada doktor pakar menjangkakan, hanya pada umur adik Darina 7 tahun, Eczema ini akan mula berkurangan, itu pun mungkin hanya pada kadar yg sedikit dan mungkin hanya pada umur 12 tahun, adik Darina akan sembuh sepenuhnya. Ini kerana, hanya badan adik Darina sendiri yang mampu melawan kuman2 eczema ini, dan pada umur 12 tahun, mungkin badan adik Darina sudah cukup kuat utk bertindak. Oleh itu, adik Darina hanya diberikan ubat utk mengurangkan simpton eczema dan bukannya utk merawat penyakit eczema tersebut.

Namun alhamdulillah, setelah menggunakan TF ADVANCE sejak July10 yang lepas (hingga kini baru masuk botol ke-2), keadaan adik Darina kini telah jauh berubah. Kulitnya kini telah kembali licin berbanding sebelumnya, dan yang paling menggembirakan, adik Darina kini tidak lagi menggaru2 kulitnya sepanjang hari, jauh sekali untuk menggaru2 sehingga berdarah. Hanya sekali-sekala dikala berpeluh dan panas sahaja.

Alhamdulillah dengan izinNya Yang Maha Esa..kini adik Darina boleh menjalani kehidupan seperti kanak-kanak lain dan juga pastinya boleh tidur dengan lebih lena di malam hari..Alhamdulillah..syukur ke hadratNya..

Sharing is Caring!CHILDREN & ECZEMA INFO: Credit to ECZEMA HELPLINE

It is difficult to treat small children and infants suffering from Eczema, as the itching makes them very uncomfortable and they cannot be told not to scratch. Mild rashes can be taken care of by regular application of moisturizer especially after a bath. In most cases the child just outgrows the condition on its own with age. If your child suffers from frequent episodes of eczema, then you must keep the house very clean. Dust mites are thought to be a big trigger of eczema episodes. It is also advised to use very mild detergents and soaps when washing baby’s clothing. Baby shampoo, creams and lotions as well as bathing soap should be mild and preferably unscented. Try to protect your baby from sudden temperatures changes as very hold or cold weather can also trigger an episode of eczema in very small children. Soft cotton clothing soothes the baby’s skin and also prevents him from getting a rash.

If the symptoms persist then you must consult your doctor, as there are many simple, over the counter creams and medications available that can reduce the symptoms of Eczema.
TF Mendidik Sistem Pertahanan Badan..


TF TIDAK berfungsi sebagai membekal nutrien untuk boost sistem pertahanan badan.. kerana nutrien akan habis digunakan dlm jangkamasa yg singkat..tetapi..

TF berfungsi untuk mendidik sistem pertahanan badan dan akan kekal bersama sel antibodi sehingga... sel tersebut mati..

VITAMIN & HERBA mungkin berbeza tapi tujuannya sama iaitu untuk MERANSANG sistem imun tubuh. ANTIOKSIDAN mempercepatkan PEMBINAAN SEL pada organ dalaman yang 'berkarat' akibat serangan penceroboh ataupun radikal bebas. Namun 3 supplement di atas tidak lengkap jika sistem imun kita TIDAK KENAL penceroboh sebenar. TF adalah jawapan kepada penyakit yang sukar disembuhkan.

Jika anda mempunyai supplement yang dipercayai tetapi masih belum dapat menyelesaikan sesetengah masalah kesihatan, gunakan TF Advance untuk melengkapkan kebaikan supplement tersebut. TF tidak bercanggah dengan apapun jenis makanan kesihatan yang lain..

Jika sistem imun kita kuat dan bijak.. nescaya setiap organ dalaman kita kekal sihat dan bekerja mengikut fungsi masing2 dengan baik. Itulah yang dinamakan kesihatan dalaman yang baik.Lupus, Si Penyakit Seribu Wajah dan Pengobatannya

Sharing from SOLUSI PENYEMBUHAN PENYAKIT KANKER, JANTUNG, DIABETES..
PERNAH mendengar nama penyakit Lupus? Penyakit ini memang kalah pamornya dibanding HIV/AIDS, DBD, kanker, atau yang lainnya. Walau begitu, penyakit ini harus tetap diwaspadai. Karena jumlah penderitanya makin meningkat, dan memengaruhi kualitas hidup seorang penderita odapus (Orang dengan Lupus) Menurut dokter umum Rumah Sakit Pertamina Balikpapan (RSPB) dr Fajar Rudy Qimindra, Lupus atau yang dalam dunia kedokteran disebut dengan Systemic Lupus Erythematosus (SLE) berasal dari bahasa latin yang berarti anjing hutan. Istilah ini mulai dikenal sejak abad ke-10. Sedang eritematosus berarti merah. Ini untuk menggambarkan ruam merah pada kulit yang menyerupai gigitan anjing hutan di sekitar hidung dan pipi. Sehingga dari sinilah istilah lupus tetap digunakan untuk penyakit Systemic Lupus Erythematosus.
Gejala awalnya sering memberikan keluhan rasa nyeri di persendian. Tak hanya itu, seluruh organ pun tubuh terasa sakit bahkan terjadi kelainan pada kulit, serta tak jarang tubuh menjadi lelah berkepanjangan dan sensitif terhadap sinar matahari.
Dikatakan Qimindra, batasan penyakit ini adalah penyakit autoimun, sistemik, kronik, yang ditandai dengan berbagai macam antibodi tubuh yang membentuk komplek imun, sehingga menimbulkan reaksi peradangan di seluruh tubuh.
“Autoimun maksudnya, tubuh penderita lupus membentuk daya tahan tubuh (antibodi) tetapi salah arah, dengan merusak organ tubuh sendiri, seperti ginjal, hati, sendi, sel darah dan lain-lain. Padahal antibodi seharusnya ditujukan untuk melawan bakteri/virus yang masuk tubuh,” terang pria yang akrab disapa dr Qimi ini.
Sedangkan sistemik, terangnya, memiliki arti bahwa penyakit ini menyerang hampir seluruh organ tubuh. Sementara kronis, maksudnya adalah sakit lupus ini bisa berkepanjangan, kadang ada periode tenang lalu tiba-tiba kambuh lagi.
Dikatakan Qimi, penyakit lupus lebih banyak menyerang wanita usia 15 – 45 tahun dengan perbandingan mengenai perempuan antara 10 – 15 kali lebih sering dari pria.
“Artinya, penyakit ini sering mengenai wanita usia produktif tetapi jarang menyerang laki-laki dan usia lanjut,” tuturnya
Adapun penyebabnya, sampai sekarang belum diketahui dengan jelas. Tapi diduga adanya faktor pencetus pada lingkungan antara lain, seperti infeksi, sinar ultraviolet, pemakaian obat-obatan tertentu, alergi, stres mental dan fisik.
Jadi diperkirakan penyakit lupus timbul dari interaksi berbagai macam paparan yang terdapat di lingkungan dengan individu yang secara genetik rentan terhadap paparan tersebut.
Gejala klinis penyakit lupus ini, menurut Qimi, sangat luas dan tergantung bagian tubuh mana yang terkena. Mulai dari yang ringan berupa bintik-bintik merah di kulit dan nyeri sendi sampai yang berat karena menyerang organ tubuh yang vital seperti otak, jantung, paru-paru dan ginjal.
Pada awal perjalanannya, ungkap Qimi, penyakit ini ditandai dengan gejala klinis yang tak spesifik, antara lain lemah, lesu, panas, mual, nafsu makan menurun, dan berat badan turun. Gejala awal yang tidak khas ini mirip dengan beberapa penyakit yang lain.
Oleh karena gejala penyakit ini sangat luas dan tidak khas pada awalnya, maka tidak sembarangan untuk mengatakan seseorang terkena penyakit lupus.
“Akibat gejalanya mirip dengan gejala penyakit lainnya, maka lupus dijuluki sebagai penyakit peniru. Julukan lainnya adalah si penyakit seribu wajah,” sebutnya.
”Karena itulah, biasanya pasien melakukan shopping doctor (berpindah-pindah dokter) sebelum diagnosis penyakitnya dapat ditegakkan,” tambah Qimi.
Menurut American College Of Rheumatology 1997, kutip Qimi, diagnosis SLE harus memenuhi 4 dari 11 kriteria yang ditetapkan. Adapun penjelasan singkat dari 11 gejala tersebut, adalah sebagai berikut:

1. Ruam kemerahan pada kedua pipi melalui hidung sehingga seperti ada bentukan kupu-kupu, istilah kedokterannya Malar Rash/Butterfly Rash.
2. Bercak kemerahan berbentuk bulat pada bagian kulit yang ditandai adanya jaringan parut yang lebih tinggi dari permukaan kulit sekitarnya.
3. Fotosensitive, yaitu timbulnya ruam pada kulit oleh karena sengatan sinar matahari
4. Luka di mulut dan lidah seperti sariawan (oral ulcers).
5. Nyeri pada sendi-sendi. Sendi berwarna kemerahan dan bengkak. Gejala ini dijumpai pada 90 % odapus.
6. Gejala pada paru-paru dan jantung berupa selaput pembungkusnya terisi cairan.
7. Gangguan pada ginjal yaitu terdapatnya protein di dalam urine.
8. Gangguan pada otak/sistem saraf mulai dari depresi, kejang, stroke, dan lain-lain.
9. Kelainan pada sistem darah di mana jumlah sel darah putih dan trombosit berkurang. Dan biasanya terjadi juga anemia
10. Tes ANA (antinuclear Antibody) positif
11. Gangguan sistem kekebalan tubuh.
Ia menjelaskan, untuk pengobatan lupus, perkembangan obat-obatannya jauh lebih baik dibandingkan 2-3 dekade yang lalu. Selain obat-obatan, terapi non-obat yang dianjurkan untuk odapus adalah dengan menghindari faktor pencetus seperti paparan sinar matahari yang terlalu banyak, hindari stres mental dan fisik yang berlebihan.
“Membangun sikap mental yang positif, berolahraga, mengonsumsi nutrisi yang cukup, dan kontrol ke dokter secara reguler adalah langkah–langkah yang baik untuk tetap sehat walau lupus bersemayam dalam tubuh,” terangnya.
Anda Terdiagnosis Penyakit Lupus ?
Harus dipastikan dulu oleh dokter ahli bahwa itu memang benar Lupus. Jadi tidak sembarangan memvonisnya. Tetapi apabila memang sudah tegak diagnosisnya, jangan bingung dan cemas. Banyak pihak yang akan membantu edukasi dan dukungan seperti dari Yayasan Lupus Indonesia (YLI), dari dokter pemerhati lupus dan tentunya dari pemerintah.
“Informasi pendidikan yang benar seperti lupus bukan penyakit yang menular dan dukungan dari masyarakat juga sangat dibutuhkan untuk orang dengan lupus ini,” tegasnya.(*/dha) (KALTIMPOST, Maret 2008)
Pengobatan Lupus dengan Transfer Factor
Bagaimana Cara Mengobatinya?
Caranya adalah dengan menenangkan sistem imun yang berlebihan terebut. salah satu cara yang paling efektif adalah dengan menggunakan Transfer Factor. Transfer Factor akan menenangkan Sistem Imun yang bekerja Over.
Transfer Factor Advance Untuk Pengobatan Penyakit :
Autoimun, Alergi, Alzheimer, Ambeien, Arthritis, Asam Urat, Asma, Autisme, Batuk, Bronchitis, Ginjal Campak, Leukimia, Lupus, Maag, Menopause, Migraine, Multiple Sclerosis, Neurogical Disease, Nyeri Badan /Otot, Obesitas/Kegemukan, Parastic Disease, Parkinson, Penyakit Jantung, Prostat, Psoriasis, Rematik, Sakit Kulit, SARS, Sinusitis, Step, Stroke, Tbc, Thyroid, Varises, Vertigo, dll
Manfaat Utama :
1. Mendidik, merangsang dan menstabilkan sistem imun / kekebalan tubuh dengan teknologi Tri Factor Formula milik 4Life Research.
2. Meningkatkan aktifitas sel sistem imun / kekebalan tubuh hingga 283%.
3. Mengandung Transfer Factor murni ekstrak dari susu colostrum [ mamalia] dan ekstrak kuning telur [ unggas ].
TF Advance Dukungan Terbaik Untuk Sistem Kekebalan Tubuh :
Dengan Tri-Factor Formula, membuat sistem imun menjadi pintar dan bijaksana. 4Life ® Transfer Factor Tri-Factor Formula bersama-sama dengan teknologi NanoFactor ™ mampu mendidik, merangsang dan menstabilkan sistem imun /kekebalan tubuh, agar sesuai untuk kebutuhan tubuh Anda.
Apa Yang Membuat Produk Ini Unik :
Transfer factors [ TF ] adalah molekul kecil penghantar yang men-transfer informasi tentang imun sistem dari satu makhluk ke makhluk lainnya, contohnya, Transfer Factor terdapat pada ASI [ air susu ibu ] seorang ibu yang baru melahirkan, ASI ibu banyak sekali mengandung Transfer Factor, makanya para dokter menganjurkan para ibu untuk menyusui bayinya selepas melahirkan ( ibu mentransfer informasi imun sistem kepada bayinya supaya si anak kuat menghadapi jangkitan penyakit kuman, virus & bakteri dll ), kemudian 4Life melakukan beberapa penelitian yang menelan biaya US $40Juta.
Ternyata Transfer Factor di temukan juga pada colostrum sapi [ susu awal sapi ] dan inti kuning telur kemudian 4life mengembangkan teknologinya, bagaimana cara untuk mengekstrak TF dari colostrum dan inti kuning telur, akhirnya pada tahun 1998 4life resmi meluncurkan produk pertamanya & pada tahun 2007 memperkenalkan temuan teknologi luar biasa yaitu teknologi Nanofactor [ partikel kecil sehingga TF bisa lebih cepat di serap oleh tubuh ] milik 4life research yang di paten hingga tahun 2020 hasilnya merupakan TF gabungan dari ekstrak susu awal sapi dan inti kuning telur [ unggas ].
PENGHARGAAN
4life Transfer Factor terdaftar di PDR (physician desk Reference) untuk produk non-prescription. sebuah buku rujukan produk-produk terbaik dan teraman. 4life boleh dikonsumsi tanpa memerlukan resep dokter.
Pemerintah Federasi Rusia merekomendasikan 4life Transfer Factor untuk dipakai di setiap klinik dan rumah sakit di Rusia
4life Research, menduduki INC. 500, Kumpulan perusahaan-perusahaan yang memiliki pertumbuhan terpantas.!! 4life menduduki posisi ke 15. pada tahun 1998-2003 pertumbuhan 4life research 6108%. Perusahaan ini memiliki Manajemen dan badan riset yang professional dan selalu update dengan pengetahuan terbaru
Testimoni pasien penderita Lupus
Lupus (SLE)
saya telah di diagnosa menderita lupus satu tahun setelah kelahiran anak kedua. saya berumur 33 tahn dan menganggap diri saya sehat. saya telah mencoba banyak produk peringan sakit untuk tulang tetapi hasilnya nihil. sekarang saya merasa sangat berat mengangkat kepala saya sendiri. saya berusaha menghapusakan beberapa skedul harian saya, dengan maksud dapat hidup dengan nyaman. saya melakukan ini agar saya mengerjakan hal-hal yangsederhana saja. selama bayi saya tidur siang, saya pun tidur.
enam bulan setelah diagnosa penyakit lupus ini, saya bertemu orang yang memperkenalkan transfer factor ke saya. saya mulai meminum 3 kapsul per hari. setelah dua hari pertama, saya merasa lebih sedikit mengalami sakit nyeri. saya merasa engkel dan pergelangan saya membaik. saya tidak perlu tidur di siang hari. rasa sakit yang saya rasakan menghilang.
jika saya lupa meminum transfer factor satu hari. saya merasakan nyeri itu datang kembali. hebatnya transfer factor adalah 100% produk alami dan telah memberikan efek sangat bagus pada tubuh saya.jika saya merasa banyak kerjaan, saya menambah dosisnya menjadi dua kali lipat.
saya berfikir keluarga kami diberipetunjuk dengan hadirnya transfer factor. dengan digabungkan dengan latihan yoga, tubuh saya kembali normal. ketika orang-orang bertanya mengapa saya bisa kembali sehat.. saya bilang pada mereka saya meminum pil ajaib
Delyse RiversMaraetaiAuckland, NZ
Lupus (DLE)
lupus adalah penyakit autoimun dimana antibodi menyerang tubuhnya sendiri. ada dua jenis lupus yaitu SLE (systemic lupus erythhematosus) dan DLE (dicoid lupus erythematosus) SLE mempengaruhi banyak area sari yang ringan sampai yang fatal. DLE lebih ringan efeknya.saya wanita yang fit dan sehat dan memiliki skedul yang padat. lupus saya akan menjadi parah ketika saya mengalami stress yang berat. saya telah mengalami efeknya pada muka saya yaitu noda merah yang rasanya seperti terbakar. dokter spesialist saya memberitahu saya untuk memakai cream dan disuntik steroid untuk menolong lupus yang saya derita.
kemudian saya diberitahu untuk mengkonsumsi transfer factor dan BioEfa dengan CLA setiap hari. lalu saya mencobanya dengaan meminum 4 transfer factor dan 2 BioEFA dengan CLA setiap hari. jika saya lupa meminumnya saya merasakan rasa terbakar kembali. ketika itu terjadi, saya meningkatkan dosis Transfer factor menjadi 5 kapsul per hari. saya merasa bahagia karena saya merasa telah sehat dengan transfer factor.keluarga saya meminum transfer factor plus juga untuk menjaga kesehatan mereka. saya memiliki keyakinan yang kuat bahwa semua orang akan mendapat manfaat dengan mengkonsumsi transfer factor.
Denise DowmanNew PlymouthNew Zealand

TRANSFER FACTOR: Potensi TF bukan hanya untuk pesakit kanser, tapi sangat besar kerana TF adalah penemuan terbaru dalam sains perubatan sama seperti Vitamin, Herba dan Antioksidan berpuluh tahun dulu, dan sesiapa yang menjadi orang yang terawal menyebarkannya telah pun menjadi multi-millionaire hari ini.

TF pula masih baru dan ada 17 tahun lagi tempoh paten jadi hanya satu pengeluar sahaja iaitu 4Life Research dan hanya dipasarkan melalui network marketing di 60 negara (kecuali Rusia) dan memang diramalkan berada di setiap rumah sepertimana Vitamin, Herba, Antioksidan, TV, Handphone, etc..

Network Marketing yang dipraktikkan oleh 4Life pula adalah genuine dan tidak perlu jadi 'head hunter' kerana semua yang telah guna TF atas dasar memerlukan ataupun saja cuba-cuba akan terus menggunakannya sebagai satu keperluan. Kemudian kebaikannya dikongsikan sepertimana yang KITA SELALU BUAT.

Proses itu jadi berantai sehingga pulangan actual payout 4Life yang tinggi membolehkan pengguna makan TF secara percuma dan seterusnya jadi pasif income yang bertambah diatas penggunaan produk, sepertimana aku sekeluarga :)

Ada yang mengatakan hospital akan kosong selepas ini. Pernyataaan ini tidak tepat kerana hospital masih diperlukan oleh orang yang sakit nak bersalin dan juga yang mengalami kemalangan. Semua orang dah ada penawar sendiri yang dibawa ke mana-mana pun iaitu imun sistem tubuh kita sendiri yang bijak :)


Terbukti 100% asli, suci dan HALAL. Diluluskan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA. Lebih USD40 juta telah dibelanjakan sepanjang penyelidikan selama lebih 50 tahun. Disokong dan diiktiraf oleh lebih dari 4,000 kajian dan laporan saintifik hasil kajian saintis dan doktor dari lebih 60 buah negara tentang KEBERKESANAN TRANSFER FACTOR 900 % berbanding produk-produk lain di dunia..


********************************************************************************************************************************************************************

4Life RESEARCH
4LIFE Research adalah sebuah syarikat penyelidikan pemakanan yang telah beroperasi sejak tahun 1998 .. Syarikat ini mempunyai pasukan R & D sendiri (Research & Development) yang terdiri dari pakar-pakar saintis terkemuka.

Produk yang dikeluarkan adalah 100% milik syarikat 4Life Research ini sendiri.

Kini, 4LIFE Research telah berkembang sehingga 59 buah negara termasuk negara kita (Malaysia) pada tahun 2004.Kehebatan TF telah menjadikan 4Life syarikat MLM yang paling berkembang pesat (pertumbuhan 6,108%) .

Pada tahun 2003 (sebelum 4Life berada di Malaysia), 4LIFE telah pun dinobatkan sebagai syarikat no 1 (TANGGA TERTINGGI) dalam kategori Multi-Level Marketing (MLM) oleh sebuah majalah terkemuka,

MAJALAH INC.500 - Setiap tahun majalah ini menyenaraikan 500 buah syarikat persendirian yang paling pesat berkembang dan 4LIFE Research terletak ditangga ke 15. Ini adalah satu pengiktirafan kepada 4LIFE hasil daripada kehebatan produk utamanya-
4LIFE TRANSFER FACTOR.


Pakar industri MLM telah meramalkan syarikat 4Life Research akan menjadi "THE NEXT BILLION DOLLAR COMPANY" - (Source:Network Marketing Business Journal 2005)-TAMAT-


.

0 comments: